Türk Ticaret Kanunu Şerhi Altıncı Kitap Sigorta Hukuku Cilt: IV Yargıtay Kararları Prof. Dr. Samim Ünan  - Kitap
Türk Ticaret Kanunu Şerhi Altıncı Kitap

Sigorta Hukuku Cilt: IV

Yargıtay Kararları

1. Baskı, 
Temmuz 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
492
Barkod:
9786057820310
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile gerek, tasarruf sahiplerinin, gerekse yatırımcıların veya sermaye talebinde bulunanların yararlanması amacıyla, sorular sorularak SPK mevzuatı en güncel hali ile bir kitap haline dönüştürülmüş Yargı kararlarının incelenmesi ülkemizde sık yapılan bir çalışma değildir. Ancak uygulamaya yön veren ve birçok bakımdan da belirleyici olan yargı kararlarının bütün yönleriyle değerlendirilmesi büyük önem taşıyan bir husustur. Davalar bu kararlarda benimsenen çözümler doğrultusunda açılmakta veya açılmamakta, savunmalar da yine bu çözümler göz önünde tutularak oluşturulmaktadır.
Yargıtay'ın çok ileri boyutlardaki iş yükü dolayısıyla onama kararları çoğu zaman "usul ve kanuna uygun olan hükmün onanması" biçiminde kısa bir gerekçeyle kaleme alınmakta; bozma kararları da birçok halde uyuşmazlığın sebebi, sav-savunma ve ilk derece (veya İstinaf) mahkemesi kararı bakımından yeterli bilgi içermemektedir. Bozma gerekçelerinin de çoğunlukla "kısa" formüle edildiğini belirtmemiz gerekir.
Bu ilk cilt, ağırlıklı olarak sigortacının tarafı olduğu uyuşmazlıkların duruma göre hangi yargı kolunun alanına gireceği; tüketici mahkemelerinin hangi koşullarla davaya bakacağı; trafik kazalarından kaynaklanan istemlerde ticaret mahkemelerinin ne zaman görevli sayılması gerektiği ile ilgili kararları içermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)