Sigorta ve Sigortacılık Yürürlükteki Sigorta Mevzuatına Göre Doç. Dr. Ferudun Kaya, Mehmet Kahya  - Kitap

Sigorta ve Sigortacılık

Yürürlükteki Sigorta Mevzuatına Göre

1. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
601
Barkod:
9786053338734
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
499,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sigorta ve sigortacılık; işletmelerin hedefleri doğrultusunda, riskin, tehlikenin planlanması, örgütlenmesi, denetlenmesiyle mutlak risklerin, tehlikelerin arzu edilmeyen sonuçlarını minimum maliyetle, asgari düzeye indirilmesi amacını gütmektedir. Sigorta ve sigortacılık, özellik ve prensipleri bakımından benzer risk yönetim türlerine göre insanlara, işletmelere ve ulusal ekonomiye en çok katkı sağlayan en ekonomik risk, tehlike yönetim türüdür denebilir.
Sigorta ve sigortacılığın amacı, tesadüflerin zararlı sonuçlarını önceden alınacak tedbirlerle ortadan kaldırmaktır. Şu halde sigorta ve sigortacılığın ilk unsuru kişi, kurum ve kuruluşların hayatta karşılaşacakları riskler, tehlikeler karşısında kendilerini güvende hissetmesi, ikinci unsuru ise toplam riskin, rizikonun dağıtılmasıdır. Sigorta şirketleri bunları sağlayabilmek için, elde ettikleri primler karşılığında sigorta ettirenlerine/sigortalılarına güvence vaat etmekte, aynı zamanda riskin, rizikonun bir kısmını veya tamamını reasürörlere sigorta ettirerek tekrar devir yoluyla dağıtmaktadırlar. Son tahlilde, "sigorta vaat edilmiş bir mutluluk" şeklinde her an hayatımızda bulunmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sigortanın Doğuşu, Tanımı, Risk'in Tanımı, Sınıflandırılması ve Sigorta Sözleşmesinin Tanımı
.
Sigorta Şirketlerinin Organizasyon Yapısı
.
Sigortanın Genel İlkeleri
.
Türkiye'de Uygulanan Sigorta Branşları ve Genel Şartlar
.
Yönetim Açısından Hasar, Tazminat İş ve İşlemleri
.
Reasürans
.
Bireysel Emeklilik Sistemi, Türk Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi, İşleyişi, Temel Kavramlar İle Bireysel Emeklilik Sisteminde Otomatik Katılım
.
Türk Sigorta Sisteminde Bulunan Kurum ve Kuruluşlar