Sağlık Arapçası İbrahim Şaban Abdulsattar  Elhajhamed  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
392
Barkod:
9786059081085
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Arap turistler tatil, dinlenme, alışveriş ve konut satınalma gibi nedenlerin yanında tedavi olmak için de Türkiye’ye geliyorlar. Arap baharı, Türk sağlık sektöründe son on yılda gerçekleşen büyük atılımlar ve fiyatların uygun olması önceden Avrupa’yı tercih eden Arapların Türkiye’ye yönelmelerini sağladı.
Nitekim sadece körfez ülkelerinden 2013 yılında Türkiye’ye tedavi olmak için gelen Arap turist sayısı 80 bin civarındadır.
Tedavi için ülkemize gelen Arap turistlerin sayısının artması ile hastanelerde Arapça bilen personel çalıştırma ihtiyacı ortaya çıktı. Bu ihtiyacı gidermek için birçok özel kuruluşta sağlık Arapçası kursları verildi. Son iki yıldır da İstanbul Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı öğrencilerine Sağlık Arapçası dersi seçmeli olarak verilmektedir.
Bu kitap da temel düzeyde Arapça bilenler için hazırlanmış bir ders kitabıdır. Bununla beraber hiç Arapça bilmeyenlere özellikle doktorlara da faydalı olması için kitabın sonunda yeralan diyaloglar ve doktorlarla hastalar arasında geçen genel ifade kalıpları Arapça ve Türkçe olarak verilmiş ve aynı zamanda Arapça karşılıkları Latin harfleriyle yazılmıştır.
Kitap, on ünite, her ünite de birden onikiye kadar farklı derslerden oluşmaktadır. Her dersin başında yeni kelimler, sonunda da o dersle ilgili alıştırmalar bulunmaktadır. Bazı ünite ve derslerin başında da işlenecek konuyla ilgili Türkçe bilgi bulunmaktadır. Kitabın sonuna kitap içerisindeki kelimelerden oluşan Türkçe-Arapça ile Arapça-Türkçe bir sözlük ilave edilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler