İmar Hukukunda Planlama Süreci ve Arazi ve Arsa Düzenlemeleri (Parselasyon) Ömer Köroğlu  - Kitap
İmar Hukukunda

Planlama Süreci ve Arazi ve Arsa Düzenlemeleri

(Parselasyon)

3. Baskı, 
Haziran 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
698
Barkod:
9786051524023
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu baskı, 3194 sayılı Kanunun 11. ve 18. maddelerinde 6704 sayılı Kanunla yapılan ve kamuya ait gayrimenkuller ile arazi ve arsa düzenlemesi konusuna yeni bir boyut getiren değişikliklerin yer alması dışında, ikinci baskı ile aynı içeriktedir.
İmar Hukuku içinde yer alan konu, kavram, terim, ifade, ilke, esas ve kurumları, en genel ve kapsamlı çerçevede içeren İmar Kanunu temel alınarak yapılan bu incelemede, Kanunun genel yapısına bağlı kalınmakla beraber, sadece Kanun maddelerinin ve hükümlerinin açıklanması, içeriğinin değerlendirilmesi ve yorumlanması hedeflenmemiştir.
Yeri geldiğinde, karmaşık ve dağınık bir hal almış imar mevzuatının yanında, ilgili yargı kararları gözönünde bulundurulmuş, İmar Hukuku kapsamında, anlam ve uyum bütünlüğü içinde planlama süreci ile arazi ve arsa düzenlemelerine yönelik değişik konu ve kavramlara ilişkin ayrıntılı açıklama ve değerlendirmelerin yapılması, gerekli görülen yerlerde sayısal örneklerin verilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın planı ve ana yapısı belirtilen bu hususlar doğrultusunda kurgulanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Hükümler
.
İmar Planları ile İlgili Esaslar
.
İfraz ve Tevhid İşleri
.
Arazi ve Arsa Düzenlemesi
.
Düzenleme Ortaklık Payı ve Kamu Ortaklık Payı
.
Yoldan İhdas, Özel Alanlar, İmar Parsellerinin Dağıtımı ve Parselasyon Planlarının Hazırlanması Ve Tescili
Kitapla İlgili Kategoriler