Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Yapının Ayıplı Olması Sebebiyle Sona Ermesi Yiğit Çelik  - Kitap

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Yapının Ayıplı Olması Sebebiyle Sona Ermesi

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
198
Barkod:
9786050505443
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma giriş, üç ana bölüm ve bir sonuç kısmından oluşmaktadır. Bu çalışmanın konusu, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesinin yapının ayıplı olması sebebiyle sona ermesidir. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, taraflarını arsa sahibi (iş sahibi) ile yüklenicinin oluşturduğu ve tarafların bağımsız bölümler ortaya çıkarmak amacıyla kurdukları bir sözleşmedir. Bu sözleşme, kuruluş amacına uygun olarak edimlerin ifa edilmesi ile sona erebileceği gibi, başka birtakım sebeplerle de sona erebilir.
Çalışma kapsamında ayıp neticesinde arsa sahibinin sözleşmeden dönerek sözleşmeyi sona erdirmesi hâli detaylıca incelenmiş. Özellikle ayıp kavramına değinilmiş, ardından konunun Türk Hukukundaki durumu ele alınmış. Bu esnada konuyu oluşturan sözleşmenin uygulamada çok sık rastlanan bir sözleşme türü olması sebebiyle Yargıtay kararlarından da yararlanılmış, öğreti ve uygulama arasında bir köprü kurulmaya çalışılmış.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Tanımı, Unsurları, Hukuki Niteliği, Şekli ve Sona Erme Halleri
.
Yapının Ayıplı Olması Sebebiyle Sözleşmenin Sona Ermesi
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Yapının Ayıplı Olması Sebebiyle Sona Ermesinin Sonuçları ve Üçüncü Kişilere Etkisi