Vergisel Kabahatler ve Suçlar Turgut Candan  - Kitap

Vergisel Kabahatler ve Suçlar

5. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1371
Barkod:
9786050511895
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu yapıt,, seksenli yılların son yarısında, Sayın Ahmet ESEN'in, onbeş günde bir yayımlanan, Maliye Postasın da tefrika halinde yazmaya başladığım, "Vergi Usul Kanununda Düzenlenen Vergi Suç Ve Cezaları" başlıklı yazılarımla, aynı dergide yayımlanan, diğer yazılarımın derlenmesiyle, Eylül 1995'de, "Vergi Suçları ve Cezaları" (Maliye Ve Hukuk Yayınları) başlığıyla kitap haline getirilmiştir.
Kitabın, o günden sonra, Vergi Usul Kanununun Dördüncü Kitabı ile diğer ilgili mevzuatta yapılan, kimi köklü, çok sayıda değişikliğe koşut olarak, önceki üç baskısının, hem içeriği, hem de başlığı değişmek zorunda kalmıştır. Son baskıdan bu yana da; Vergi Usul Kanununun anılan Kitabında, 7103, 7194, 7313, 7338 ve 7394 sayılı Kanunlarla yapılan değişiklikler yanında, Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi yasalarının vermiş olduğu yetkiyi kullanarak yayımlamış olduğu genel tebliğlerle de, kitabın konusunu ilgilendiren, düzenlemeler gerçekleşmiştir.
Bu baskıda, tüm bu düzenleme ve değişiklikler açıklanmaya ve uygulamada doğan ya da doğması olası sorunlara çözümler getirilmeye çalışılmıştır. Dahası; zaman içinde değişen ve yeni sorunlara çözümler getiren, Danıştay ve Yargıtay içti-hatlarıyla idari istinaf mahkemesi kararları da izlenerek, gerekli görülenlere kitapta yer verilmiştir. Bu baskıda yapılan başka bir şey de, vergi ziyaı kabahatinin maddi unsuru ile ilgili tespitlere ayrıntılı yer verilmesi; uzlaşma müessesesinin, yeniden, bu kitabın konusu haline getirilmesidir.