Uluslararası Hukuk Perspektifinden Mülteci Rejiminin Gelişim Süreci ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Dr. Ekrem Benzer  - Kitap
Uluslararası Hukuk Perspektifinden

Mülteci Rejiminin Gelişim Süreci ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği

1. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
312
Barkod:
9786050518009
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mülteci sorunu evrensel bir sorun olarak karşımıza çıksa da açıktır ki, bulunduğumuz coğrafya diğerlerine kıyasen bu sorundan daha fazla etkilenmiştir.
BMMYK, mülteci korumasında ana aktör olsa da çalışmalarını sürdürebilmek için devletler başta olmak üzere diğer yardım kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadır. BMMYK ile diğer kurumların ilişkilerinin detaylı olarak açıklanması ve gelecek için bu ilişkilerin düzenlenmesi gerekmektedir.
BMMYK kurumsal olarak zaman içinde dönüşümler yaşamıştır. İlk kurulduğunda 300 bin ABD doları bütçe ve 34 çalışan ile kurulmuş olan Komiserlik günümüzde 17 bini çalışan ve 9 milyar ABD doları bütçesi olan bir kurum haline gelmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde çalışmalar yürüten BMMYK'nın bu faaliyetlerini verimli bir biçimde sürdürebilmesi için etkili bir yönetim sistemine sahip olmasını gerekir. Bunun sağlanabilmesi, saha ve merkez birimleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinden geçmektedir. Bu çalışmada BMMYK'nın geçmişten günümüze süregelen faaliyetleri ile bu faaliyetlerinden kaynaklanan sorunlar incelenmiş, Mülteci sorunlarının çözümünde karşılaşılabilecek sorunlara en etkin ve kapsamlı şekilde çözüm bulunabilmesi perspektifi ortaya konmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Hukukta Mültecilik Kavramı ve Tarihsel Gelişimi
.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Çalışmaları
.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Mülteci Koruma ve Mülteci Hukuku Mekanizmalarıyla İlişkisi, Normatif ve Kurumsal Eksikliklerinin Değerlendirilmesi
Kitapla İlgili Kategoriler