Uluslararası Boyutta Siber Suçlarla Mücadele ve Türk Polis Teşkilatının Faaliyetleri Seçkin Kaya, Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman  - Kitap

Uluslararası Boyutta Siber Suçlarla Mücadele ve Türk Polis Teşkilatının Faaliyetleri

1. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
0
Barkod:
9786052474792
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma ile ulusal ve uluslararası siber suç ile mücadeledeki mevcut durum ele alınacaktır. Önü alınamaz şekilde teknolojinin hızlı ilerleyişinin ve internetin yaygınlaşmasının, insanların, işletmelerin ve devletlerin artık geri dönülemez şekilde bu duruma olan adaptasyonlarının sonucu olarak, siber suçlarla mücadelenin boyutlarının genişletilmesi ve geliştirilmesi için katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.
Siber suçlardaki suç türü ve sayısının artışı ile birlikte ulusal ve uluslararası özel ve kamu kuruluşlarının aynı şekilde önlem almaya hız vererek yapılanma içerisine girdikleri görülmektedir. Türkiye'de son yıllarda kamu kurumlarında yapısal değişikliklere gidilmiş, kurumlara yeni görevler verilmiş ve kanuni düzenlemeler yapılarak siber suçlarla mücadeleye hız verilmiştir. Siber suçlardaki artış ile birlikte, mücadelede de çok yönlü bir artışın yaşandığı ve milli güvenlik meselesi boyutunda ele alınmaya başlandığı görülmektedir. Siber suçlarla mücadele hakkında ulusal ve uluslararası düzeyde hangi işbirlikleri yapılmakta, ne tür mevzuatlar oluşturulmuş ve bu suç türü ile mücadele kapsamında hangi kurumların oluşturulduğu araştırılarak, uluslararası ve Türkiye'deki güncel mevcut durum ortaya koyulacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Tanımlar
.
Siber Saldırı Yöntemleri
.
Siber Suçlarda Uluslararası Hukuk Uygulamaları
.
Ulusal Siber Suç Politikasının Tarihi Gelişimi ve Güncel Durum
.
Türk Polis Teşkilatının Siber Suçlarla Mücadelesi