Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk Dr. Sami Narter  - Kitap

Trafik Kazalarında Hukuki ve Cezai Sorumluluk

6. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1096
Barkod:
9786257277846
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
986,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eserde özellikle trafik kazalarından doğan hukuki ve cezai sorumluluklar 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu açısından ayrıntılı olarak incelenmiş.
Yine Maddi ve Manevi Tazminat davalarının ön hazırlığı, davanın açılması ve yeni uygulamaya giren istinaf yolu da dahil olmak üzere kararın kesinleşmesine kadar olan tüm aşamaları 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre ayrıntılı şekilde incelenmiş.
Kitapta son yıllarda yapılan tüm mevzuat değişiklikleri değerlendirilerek 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu, 4925 sayılı Karayolu Taşımacılık Kanunu gibi ana Kanunların tamamı işlenmiş.
Bedensel zararlarda zamanaşımının başlangıcı için zararın para ile ölçülebilir şekilde belirlenmesi gerektiği yönünde yazarın bugüne kadar savunduğu görüş Yargıtay tarafından kabul edilmiş. Yazarın görüşüne uygun olarak verilen 16.03.2016 tarihli Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı kitapta işlenmiş.
Yine, ZMSS (Trafik) sigortacısının sorumluluk alanından çıkartılan destekten yoksun kalma zararları, yansıma zararlar ve sigortalının kendi kusuruna denk gelen zararlar ayrıntılı olarak incelenmiş.
İlgili konuların hemen arkasına Yargıtay'ın en yeni kararlarından örnekler verilmiş. Yargıtay kararları gelişigüzel dizilmeyip her konuya göre bölümlendirilmiş ve yararlı olacağı düşünülen kararlar özetlerle verilmiş. Zaman zaman örnek Yargıtay kararı ve dava üzerinden Yargıtay kararları değerlendirilerek eleştiriler yapılmış.
Ayrıca kitabın son kısmına işlenen tazminatların hesaplama yöntemleri, hesaplanmasına yönelik bilirkişi raporları ve bu raporların hazırlanışında kullanılan tablolar eklenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Trafik Hukuku Kavramları
.
Trafik Hukukundan Doğan Hukuki Sorumluluklar
.
Trafik Hukukundan Doğan Cezai Sorumluluklar
.
Trafik Kazalarından Doğan Maddi Zarar ve Tazminatlar
.
Trafik Kazalarından Doğan Manevi Zarar ve Tazminatlar
.
Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Davaları ve Uygulanacak Usul
.
Trafik Kazalarından Doğan Tazminat Davalarında Zamanaşımı, Faiz ve İbra
.
Maddi Tazminat Hesaplarında Yararlanılan Tablolar ve Örnek Bilirkişi Raporları
Kitapla İlgili Kategoriler