Ticari Sırrın Kapsamı Hukuki Niteliği ve Haksız Rekabet Hukuku Kapsamında Korunması Dr. Öğr. Üyesi Hasan Karslıoğlu  - Kitap

Ticari Sırrın Kapsamı Hukuki Niteliği ve Haksız Rekabet Hukuku Kapsamında Korunması

1. Baskı, 
Şubat 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
493
Barkod:
9786258092318
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
662,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ticari sır kavramının önemi ve bu kadar geniş içerikli olması, ticari sırrın hukuki açıdan da ele alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle biz de "ticari sır" kavramını çalışmamızın gövdesi olarak belirledik. Genel olarak ticari sırla ilgili tüm konuları ve ticari sırrı merkeze alarak, konuyla temelden ilgili olan kavramları, birbirleri ile ilişkilerine de dikkat etmek suretiyle, bir bütün halinde incelemeye gayret ettik. Elbette ticari sırrı ortaya koymadan önce "sır" kavramını ve bu kavramın unsurları ile özelliklerini ortaya koymak, başlangıç bölümü için gerekliydi. Bu nedenle birinci bölümde öncelikle "sır" kavramını, konumuzla sınırlı bir şekilde genel hatları ile ele alarak, sırrın unsurlarını da belirlemeye gayret ettik. Bunu yaparken hem öğretiden hem yargı kararlarından, hem de ulusal ve uluslararası düzenlemeler ile karşılaştırmalı hukuk tespitlerinden istifade etmeye çalıştık.
Devamında sır kavramının, sınırları ve kapsamı ile genel çerçevesini ortaya koyduktan sonra, buradan hareketle "ticari sır" kavramım tüm yönleri ile incelemeye gayret ettik. Elbette ticari sırrın tanımı ve kapsamı ile hukuki niteliğini ortaya koyarken, benzer kavramlarla ilişkisini ve farkını da irdelemeye çalıştık. Özellikle ticari sırrın hukuki niteliğinin belirlemesinde, gayri maddi mallar ve bunlarla ilgili hakların değerlendirmesi karşımıza, gayri maddi hakların temel olarak incelendiği, fikri mülkiyet hukukundaki kavramlarını da irdelenmesi zorunluluğunu çıkardı. Bu nedenle, ticari sırrın diğer benzer müesseselerle ilişkisini de karşılaştırmalı hukuktan istifade ederek ele almaya gayret ettik.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ticari Sır
.
Ticari Sır ile İlişkisi Açısından Genel Olarak TTK'da ki Haksız Rekabet Hükümleri
.
Ticari Sırrın Haksız Rekabet Hükümleriyle Korunması ve Dava Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler