Temel Hak ve Özgürlükler Bağlamında Bilişim – İnternet ve Ceza Hukuku Prof. Dr. Muharrem Özen, İhsan Baştürk  - Kitap
Temel Hak ve Özgürlükler Bağlamında

Bilişim – İnternet ve Ceza Hukuku

1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
408
Barkod:
9786055412968
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilgisayar ve bilgisayar ağlarının yaşamımıza girişi ile başlayan bilgi toplumu olma sürecinde, ağ üzerinde milyarlarca insan bir araya gelerek ağ toplumunu oluşturmuş, yurttaş (citizen) kavramı, ağdaş (netizen) haline dönüşmüştür. Klasik medya araçlarını aşarak çağımızın kitle iletişim mecrası kimliğine kavuşan İnternet, bunun da ötesinde, Dünyadaki değişim ve dönüşümlerin gerçekleşmesinde öncü rol üstlenmiştir.
Eserde, İnternet sisteminin altyapısı ile genel işleyiş biçimine yer verilerek, 765 sayılı mülga TCK ile 5846 sayılı FSEK'ten başlayarak günümüze değin, bilişim ve İnternet alanını düzenleyen ceza ve ceza muhakemesi hukukuyla doğrudan veya dolaylı olarak ilgili tüm kurallar irdelenmiş, bu anlamda, Avrupa Konseyi Siber Suç Sözleşmesi ve Avrupa Topluluğu Direktifleri, çalışmanın temel referansı olmuştur.
Sürekli gündemde olan 5651 sayılı Kanun, ilgili diğer yasal düzenlemeler ve bunlara dayanarak yapılan düzenleyici işlemler; Anayasa temeli ile ceza ve ceza muhakemesi hukuku ilkeleri ışığında ele alınarak, büyük resmin ortaya konulması amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Bilişim ve İnternet Yönetimi
.
TİB'in Yapısı ve Yetkileri
.
Siber Suç Sözleşmesi Işığında Bilişim – Ceza Hukuku Düzeni
.
İnternet Süjeleri ve Cezai Sorumlulukları
Kitapla İlgili Kategoriler