Siyasal İkna Yöntemi Olarak Televizyonda Reklam Kampanyaları Dr. Murat Erdoğan  - Kitap

Siyasal İkna Yöntemi Olarak Televizyonda Reklam Kampanyaları

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
107
Barkod:
9786256954663
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
145,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitle iletişim araçlarının, sosyal toplumu oluşturan bireyler üzerinde, özellikle seçmen/izleyici kararlarına yönelik güçlü etkilere sahip olduğu gerçeğinin fark edilmesiyle birlikte; etkin ve etkili olması açısından özellikle televizyon siyasal kampanyaların vazgeçilmez aracı olmuştur. AK Parti'nin siyaset sahnesine girişiyle birlikte televizyon reklamları Türk siyasetinde daha sık kullanılan bir seçim kampanyası aracı olmaya başlamıştır.
Bu bağlamda birinci bölümde, siyasal iletişimin genel hatları irdelenmiş ve iletişim kavramları genel hatlarıyla açıklanmıştır. İkinci bölümde, kitle iletişim araçlarında reklam olgusu ve televizyon reklamcılığı ön plana çıkartılarak bu alanın siyasetle olan ilişkisi anlatılmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde, siyasi partilerin genel performansları ele alınmış, dünyada ve Türkiye'deki siyasi ortam genel hatlarıyla incelenmiştir. Ayrıca AK Parti'nin ortaya çıkış yılı olan 2002 genel seçimlerinden sonra gerçekleştirilen 2004, 2009 ve 2014 yerel seçim sonuçları karşılaştırılmıştır.
Çalışmanın son kısmı olan dördüncü bölümü ise AK Parti, CHP ve MHP'nin televizyon reklamlarının izleyici üzerindeki etkilerini alımlama tekniğiyle ölçme ve reklamların içerik analizini yapılmasından oluşmaktadır..