Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim ve Maliyet Analizi Prof. Dr. İsmail Ağırbaş  - Kitap

Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim ve Maliyet Analizi

2. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
446
Barkod:
9786054627806
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
265,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir ülkenin en önemli kaynağı insandır. Toplumu oluşturan bireylerin ve dolayısıyla toplumun en büyük zenginliği ise sağlığıdır. Bu nedenle sağlık sorunlarını belli düzeyde çözmüş olan ülkelerde genel olarak ekonomik, siyasal ve sosyal yapılarda sağlıklıdır. Birey ve toplum hayatında önemli bir yeri olan sağlık ve sağlık hizmetleri için yapılan harcamalar giderek artmaktadır. Ülkeler Gayri Safi Yurtiçi Hâsılalarının, bireylerde gelirlerinin önemli bir kısmını sağlık harcamaları için kullanmaktadır. Bunun bir sonucu olarak sağlık hizmetleri maliyeti sürekli olarak gündemde olan önemli konulardan biridir.
Toplumlara çeşitli sağlık hizmetleri sunan sağlık kurumları, sağlık sisteminin en önemli bileşenleridir. Tıp bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak sağlık kurumları hızla değişmiş, önemleri gittikçe artmış ve sağlık harcamalarının önemli bir bölümünü tüketen sosyoekonomik kuruluşlar haline gelmişlerdir. Bu gelişim sağlık kurumlarının yönetilmesini güçleştirmiş ve sağlık kurumlarında finansal yönetimin önemini arttırmıştır.
Bir konuda alınacak kararların isabeti, o konudaki bilgilerin niteliği, niceliği ve güncelliğine bağlıdır. Sağlık kurumları yönetim faaliyetlerinde bilgi temininin önemi büyüktür. Finansal yönetim, sağlık kurumlan yöneticilerine kurum hakkında finansal bilgiler sunmayı amaçlayan ve onların sağlıklı kararlar almasına yardıma olan önemli bir araçtır.
Türkiye'de sağlık kurumlarında finansal yönetim alanında yazılı kaynak yetersizliği bulunmaktadır. Bu kitap ile alandaki yetersizliğin giderilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, konular hem teorik olarak anlatılmış hem de uygulamadaki karşılıklarına da yer verilmeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetime Giriş
.
Sağlık Kurumlarında Finansal Analiz
.
Sağlık Kurumlarında Finansal Planlama
.
Sağlık Kurumlarında Finansal Örgütlenme
.
Sağlık Kurumlarında Dönen Varlıkların Yönetimi
.
Sağlık Kurumlarında Durann Varlıkların Yönetimi
.
Sağlık Kurumlarında Kaynakların Yönetimi
.
Sağlık Kurumlarında Maliyet Analizi