MEB ÖKBS Başöğretmenlik Çözümlü Soru Bankası Komisyon  - Kitap
MEB

ÖKBS Başöğretmenlik Çözümlü Soru Bankası

1. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x28
Sayfa:
227
Barkod:
9786059048934
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
420,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkelerin ekonomik, sosyal ve politik alanlarda gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesinde en önemli unsur kuşkusuz "eğitim"dir.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde kaliteyi yükseltmek ve gelişimin sürekliliğini sağlamak amacıyla bazı düzenlemeler yapmaktadır. Nitekim 14 Şubat 2022 tarihinde bu amaca yönelik "Öğretmenlik Meslek Kanunu" çıkarılmıştır. Kanun yürürlüğe girdikten sonra eğitim sistemimizde Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra "Öğretmen", "Uzman Öğretmen" ve "Başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılmış, "Uzman Öğretmen" ve "Başöğretmen" unvanlarını kazanabilmek için bu konuda yapılacak sınavda başarılı olma şartı getirilmiştir.
Bu kitap "Başöğretmenlik" sınavına girecek adaylar için, MEB'in hazırladığı ders notları titizlikle incelenerek, sınavda soru çıkma olasılığı yüksek konular dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu çerçevede her modül ayrı bölümlerde yer almakta olup aynı zamanda modüldeki konu sıralamasına göre sorular düzenlenmiştir. Soru çözümleri, sorudaki anahtar bilgileri de içerek şekilde konu anlatımlı olarak kurgulanmıştır.