İstinaf – Temyiz – Yargılamanın İadesi AYM ve AİHM Bireysel Başvuru Ömer Uğur Gençcan  - Kitap

İstinaf – Temyiz – Yargılamanın İadesi AYM ve AİHM Bireysel Başvuru

2. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1049
Barkod:
9786050510546
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bölge Adliye Mahkemelerinin 20.7.2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle birlikte istinaf kanun yolu hukuk hayatımıza girmiş bulunmaktadır.
Birinci baskı kitabımın, tükenmesinin yanı sıra yapılan kanun değişiklikleri ile adeta kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle bu eseri neredeyse yeniden yazma/güncelleme zorunluluğu hasıl oldu.
İstinaf kanun yolunun yanı sıra HMK ve HUMK hükümlerine göre temyiz kanun yolu, yargılamanın iadesi, kanun yararına temyiz ile hukuki çözüm yolu kapsamında yer alan bireysel başvuru (AYM ve AİHM) uygulamasını GÜNCEL ŞEKLİ ile Yargıtay uygulamasını da yansıtır bir kitap hazırlayarak hâkim ve avukat kardeşlerimin karşılaşacağı sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedefledim.
Bu kitabın en geniş kapsamlı uygulamasını yapan Yargıtay İkinci Hukuk Dairesinde otuz dört yıldır (evet, otuz dört yıldır!) aralıksız görev yapıyorum. Yargıtay'da kanun yollarını ilgilendiren binlerce (evet, binlerce!) dava dosyasını bizzat okudum ve binlerce (evet, binlerce!) Yargıtay ilamını bizzat yazdım. Binlerce kararda ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğum vardır.
Kitapla İlgili Kategoriler