İşletmelerin Uluslararası Ticarette Karşılaştıkları Lojistik Sorunlar Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelere Yönelik Nitel Bir Çalışma Erhan Elibol, Galip Afşın Ravanoğlu  - Kitap

İşletmelerin Uluslararası Ticarette Karşılaştıkları Lojistik Sorunlar

Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelere Yönelik Nitel Bir Çalışma

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
105
Barkod:
9786256954410
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın birinci bölümünde lojistik kavramına yönelik kavramsal çerçeve çizmekte ve bu çerçevede temel lojistik faaliyetler açıklanmaktadır. Bu bölümde lojistik kavramının tanımı ve kapsamı, tarihsel gelişimi, lojistik sektörünün mevcut durumu, lojistik faaliyetlerin işletmeler ve ülke ekonomisi açısından önemi vurgulanmakta ve daha sonra temel düzeyde lojistik faaliyetleri örneklendirilerek açıklanmaktadır.
Çalışmanın ikinci bölümünde uluslararası ticarette lojistik ve karşılaşılan sorun alanları başlığı altında lojistik sektörünün uluslararası ticaretin gelişmesindeki rolü incelenmekte ve uluslararası lojistik faaliyetlerini etkileyen unsurlar ve aktörler ile uluslararası lojistik faaliyetlerdeki aracı kuruluşlar hakkında açıklamalar yer almaktadır. Bu bölümde ayrıca uluslararası ticari faaliyetlerde öne çıkan lojistik uygulamaları açıklanmaktadır.
Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin uluslararası ticarette karşılaştıkları lojistik sorunlar hakkında katılımcı görüşleri analiz edilmektedir. Bu bölümde araştırmacı tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu ile elde edilen veriler nitel analiz yöntemlerinden biri olan betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmekte ve katılımcıların görüşlerinden hareketle uluslararası ticari faaliyetlerde öne çıkan lojistik sorunların neler olduğu ve işletmelerin bu sorunları aşabilmek amacıyla ne tür stratejiler geliştirdikleri incelenmektedir.