Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyeli Yabancıların Sosyal Politika Boyutunda Analizi İzmir İli Örneği Dr. Gülşen Sarı Gerşil, Dr. Dilek Dulay Yangın  - Kitap

Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyeli Yabancıların Sosyal Politika Boyutunda Analizi

İzmir İli Örneği

1. Baskı, 
Kasım 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
92
Barkod:
9786258235524
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma, teorik ve alan araştırması olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci bölümde göçün kavramsal boyutları, nedenleri ve türleri literatür taramasıyla incelenmiştir. Çalışmanın, ikinci bölümünde; göçün Türkiye'de ve Dünyada istatistiksel verilerle analizi ve karşılaştırılması yapılmıştır. Üçüncü bölümde ise; alan araştırması yer almaktadır. Uygulama kısmı için öncelikli olarak, kullanılacak araştırma ve örneklem oluşturma teknikleri seçilmiştir. Araştırma tekniği olarak derinlemesine mülakat uygulanmıştır. Koruma Kapsamındaki Suriyeli Yabancılar açısından genellemenin mümkün olmayacağı, elde edilen bulguların, İzmir ili Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeli Yabancıların sosyal entegrasyonları ile sınırlı olduğudur.
Çalışma sonuçları bakımından STK'lar, yerel yönetimler, Göç idaresi Müdürlüğü ve yasa düzenleyiciler açısından oldukça anlamlı bulgulara ulaşılması ve yol göstermesi açısından önemlidir. İzmir'de yaşayan Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeli Yabancılar başta istihdam ile ilgili sorunlarının çözümü için Türkiye'den beklentilerini ifade etmektedirler.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Boyutları İle Göç Olgusu
.
Dünyada ve Türkiye'de Göç Olgusu
.
İzmir İlinde Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyeli Yabancıların Sosyal Entegrasyonuna İlişkin Uygulama