Farklı Kültürlerde Boş Zaman Davranışları Süryaniler Örneklemi Büşra Kartal, Dr. Aytekin Hamdi Başkan  - Kitap

Farklı Kültürlerde Boş Zaman Davranışları

Süryaniler Örneklemi

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
60
Barkod:
9786258259858
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma dışında kalan zamanlarını daha verimli geçirmek isteyen bireyler; dinlenme, eğlenme, sosyalleşme ve bedensel, zihinsel, ruhsal yorgunluktan arınmak için rekreasyonel faaliyetlere başvurmuştur. Spor, sanat, zihinsel etkinlikler, macera aktiviteleri gibi birçok etkinliği içinde barındıran rekreasyonel faaliyetler kültürel etkinlikleri de içermektedir. Farklı kültürlerde boş zaman davranışları; gelenek, görenek, inanç, yaşanılan bölgeye göre çeşitlilik göstermektedir.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mezopotamya Süryanilerin de ana yurdu olmuştur. Kökeni Arami, Asuri, Keldani gibi milletlere kadar uzanan Süryaniler hristiyan dinini benimsemiştir. Hristiyan dininin öğretileriyle farklı bir kültür oluşturmuş ve bu kültürü yüzyıllardır sürdürmeye çalışmıştır. Özellikle Mardin Midyat'ta yoğun nüfusa sahip olan Süryaniler yine bu bölgede bulunan Turabdin bölgesini kutsal kabul etmiştir. Süryaniler için önem teşkil eden manastır ve kiliseler bu bölgeye yoğun ilgi çekmiş, kültürel özellikleri ise bu bölgenin turistik çekiciliğini artırmıştır.
Süryanilerin gelenek görenekleri inanç ve ibadetleri; yaşam tarzlarını ve mesleklerini etkilediği gibi boş zaman davranışlarını da etkilemiştir. Hristiyan dinini benimseyen Süryaniler boş zaman aktivitelerini kilise etrafında toplamış ve zamanlarını bu çerçevede değerlendirmiştir. Dini bayramlar ve vaftiz törenleri gibi dini törenler dışında düğün, sohbet, özel gün ve toplantılarını da inanç çerçevesinde devam ettirmişlerdir.