Eser (İnşaat Yapım) Sözleşmeleri Kurulması – Uygulanması – Sona Ermesi – Sona Ermesinin Sonuçları İzzet Karadaş  - Kitap

Eser (İnşaat Yapım) Sözleşmeleri

Kurulması – Uygulanması – Sona Ermesi – Sona Ermesinin Sonuçları

4. Baskı, 
Nisan 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
733
Barkod:
9786051468983
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eser (istisna) sözleşmesi, Borçlar Kanunu'nun 355-371. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Kanundaki tanıma göre, eser sözleşmesiyle yüklenici (müteahhit) emek ve gereğinde sermayesini ortaya koyarak, iş sahibine bedel (ücret) karşılığı bir şey (eser) yapımını yükümlenir. Bu haliyle eser sözleşmesi birey olarak günlük yaşamımızda her an karşılaştığımız bir akit türü olduğu gibi, teknik ve ekonomik alandaki gelişmeler nedeniyle büyük boyutlu işleri de düzenler.
Günlük yaşamımızla doğrudan ilişkili eser sözleşmesi hakkında değerli pek çok eser yayımlanmış, sorunun belli bölümleri inceleme konusu yapılmıştır. Fakat eser sözleşmesinin feshi nedenleri ve feshin sonuçları konunun en az incelenen boyutudur. Hâlbuki akdin bozulmasından sonra tarafların ne gibi yollara başvuracağı, sözleşmenin feshinden kaynaklanan haklarının ne olduğunun da tartışılması, incelenmesi gerekir.
Kitabın amacı bu sorulara cevap aramaktır. Kitapta, eser sözleşmesi ilişkisi kuruluşundan başlanarak, uygulama aşaması ve sözleşmenin feshi ile fesih halinde tarafların hakları ayrıntılı olarak incelenmiş, konuyla ilgili Yargıtay kararlarına da yer verilerek sorunun daha iyi anlaşılmasına gayret gösterilmiştir. Eser sözleşmelerinin nerede ise vazgeçilmez hükmü olan "cezai şart" uygulaması ayrı bir bölümde incelenmiş, bu konuda çok sayıda Yargıtay kararına da yer verilmiştir. Bunun gibi, imar mevzuatına aykırı -kaçak- inşaatın hukuki durumu da ayrı bir bölümde değerlendirilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eser İnşaa Yapımı
.
Eser – Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım
.
Eser Sözleşmelerinde Cezai Şart
.
Eser Sözleşmesinin Sona Ermesi
.
Eser Sözleşmesine İlişkin Bazı Usul Sorunları