Yer Seçimi Kuramı ve Uygulamaları Prof. Dr. Vedia Dökmeci, Doç. Dr. Şevkiye Şence Türk  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
303
Barkod:
9786058259508
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, yerleşme sistemlerinin özellikle son çeyrek yüzyılda geçirdiği dönüşümleri de dikkate almak suretiyle, yer seçimi kuramı ve uygulamalarının incelenmesini amaçlamaktadır.
Bu incelemede, yer seçimi uygulamaları kentsel alanlardaki konut, alış-veriş merkezleri, ofisler, oteller, sanayi, depolar, üniversiteler, yurtlar, hastaneler, kültür tesisleri ve yeşil alanlar gibi farklı arazi kullanım fonksiyonları üzerinden ele alınmaktadır.
Kitap "bireyler", "özel sektör" ve "kamu kurumları" tarafından verilen kentsel alanlardaki yer seçimi kararlarını, politika süreçlerinin de detaylı analizi ile geniş bir çerçevede ele almakta ve bir bütün olarak okuyuculara sunmaktadır.
Bu kitapta, yer seçimi uygulamaları açısından İstanbul örneğine odaklanan çalışmalar daha ağırlıklı olmakla birlikte, yer seçimi uygulamalarını genel çerçevede ele alan çalışmalar kitap içerisinde yer almaktadır. 14 Kısım ve 20 Bölümden oluşun bu kitap, bütün bölümlerin detaylı ve araştırmaya dayalı yapıları nedeniyle yüksek bir akademik düzeye sahiptir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arazi Kullanımı ve Yer Seçimi Modelleri
.
Konut Yer Seçimi
.
Alış – Veriş Yer Seçimi
.
Ofis Yer Seçimi
.
Otel Yer Seçimi
.
Sanayi Yer Seçimi
.
Depo Yer Seçimi
.
Hastane Yer Seçimi
.
Kültür Tesisi Yer Seçimi
.
Yeşil Alanların Yer Seçimi
.
Üniversite Yer Seçimi
.
Öğrenci Yurdu Yer Seçimi