Uygulamalı Yemek Yapma Temel Tekniği Cemal Türkan  - Kitap
Uygulamalı

Yemek Yapma Temel Tekniği

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
320
Barkod:
9786056345531
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta; malzemeden servise kadar geçen aşamaların birer birer gösterilmesi, her aşama ile ilgili teknik ve pratik bilgilerin açık, öz ve doğru olarak verilmesi yoluna gidilmiştir. Böylece işlem basamaklarının kolay izlenmesi olanağı sağlanmıştır. Yemeklerin hem pratik, hem teknik ölçülere göre tarifleri verilmiştir.
Tariflerde; günümüzün, "Sağlıklı yaşamak için, dengeli beslenme" ilkesine uyulmuş; gıdaların besin analizi gözönünde bulundurularak, daha az yağ kullanma, sosları daha az koyulaştırma ve porsiyonları küçültme yoluna gidilmiştir. Ancak, iştahla yenen yemeğin sindiriminin daha kolay olacağı bilinciyle, damak zevkinin yanı sıra göz zevkine de seslenmeye özen gösterilmiş, temizliğe ve süslemeye önem verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)