Doğrudan ve Dolaylı Bilişim Suçları ve Bilişim Sistemleri Aracılığıyla İşlenen Suçlar Ali Parlar, Mustafa Öztürk  - Kitap
Doğrudan ve Dolaylı

Bilişim Suçları ve Bilişim Sistemleri Aracılığıyla İşlenen Suçlar

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
790
Barkod:
9786257067003
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde bilişim sistemlerinin ve veri iletim ağlarının yaygınlaşmasına paralel olarak bilişim sistemleri aracılığıyla işlenen hukuka aykırı eylemlerin suç olarak tanımlanmasıyla "bilişim suçları" kavramı ceza hukuku uygulamasında ortaya çıkmış ve 5237 sayılı TCK'da bu konuda yasal düzenlemelere yer verilmiş.
Uygulaması oldukça yoğun olan bilişim suçlarını konu alan ve bir ekip çalışması ürünü olan bu kitabın TCK'nun 243-246. maddeleri arasında düzenlenen doğrudan Bilişim Suçlarının yanısıra bilişim sistemlerinin kullanılması yoluyla işlenen dolaylı bilişim suçlarını (Bilişim suretiyle işlenen hırsızlık, dolandırıcılık, hakaret, müstehcenlik, kişisel verilerin korunmasına ilişkin suçlar, özel hayata karşı suçlar) kapsamaktadır.
Kitapta yer alan suçlara ilişkin dipnot sistemiyle yapılan bilimsel görüşler ve doktrin görüşlerini de yansıtan açıklamalara ve Yargıtay CGK ve Özel Dairelerinin emsal oluşturan kararlarına yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Doğrudan Bilişim Suçları (TCK md. 243–246)
.
Bilişim Sistemleri Aracılığıyla İşlenen Dolaylı Bilişim Suçları
.
Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Yoluyla İşlenen Hırsızlık ve Dolandırıcılık Suçları (TCK md. 142–2–e –158–1–f)
.
Özel Hayata ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Suçlar (TCK md. 132–140)
.
Hakaret Suçu (TCK md. 125)
.
Müstehcenlik Suçu (TCK md. 226)
Kitapla İlgili Kategoriler