Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Öğretimi Temel Dini Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder  - Kitap

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Öğretimi

Temel Dini Bilgiler

4. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
315
Barkod:
9789756079836
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İncelemekte olduğunuz bu kitap da, böyle bir amaca yönelik olarak hazırlanan bir yardımcı ders kitabıdır. Kitapta hem İslâm dininin iman, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili temel dini bilgilerin verilmesi, hem de bu bilgileri öğretmekle görevli öğretmenlere genel bir öğretim bilgisi kazandırılması hedeflenmiştir.
Kitap, beş bölüm ve yirmi beş üniteden oluşmaktadır. Birinci bölümde, din ve insanlık konusu işlenmiş; dinin tanımı, önemi ve dinlerin sınıflandırılması ele alınmıştır. İkinci bölümde, İslâm dinin iman esasları üniteler halinde sıralanmış ve temel bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde, İslâm dinini ibadet esasları işlenmiş, çok ayrıntıya inilmeden temel bilgiler verilmiştir. Dördüncü bölümde, İslâm dininin ahlâk esasları tanıtılmış, ahlâkî görev ve sorumluluklar verildikten sonra olumlu ve olumsuz ahlâkî davranışlardan örnekler verilmiştir. Beşinci bölümde, İslâm dininin iman, ibadet ve ahlâk esaslarına ait bilgilerin öğretim ilkeleri üzerinde durulmuş, öğretmenlere dersin öğretimi ile ilgili rehberlik edilmesi hedeflenmiştir. Kitap, örnek ders işlenişi ve namazda okunan dua ve bazı sûrelerin yazılışı ve Türkçe anlamlan ile tamamlanmıştır.
Ayrıca kitap içinde açıklanmasına ihtiyaç duyulan bazı kelimelerin daha iyi anlaşılması için bir sözlük ilave edilmiştir. Kitabın hazırlanmasında İslâm dini ile ilgili temel kaynaklar göz önünde bulundurulmuştur. Metin içinde sadece ayet ve hadislerin kaynaklan gösterilmiş, diğer bilgilerin kaynağı topluca her bölümün sonunda verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Din ve İnsanlık
.
İslam Dininde İman Esasları
.
İslamın Şartı ve İbadet Esasları
.
Ahlak Bilgisi
.
İslam Dini ve Esaslarının Öğretimi