Yeraltı Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Doç. Dr. Tevfik Pınar  - Kitap

Yeraltı Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Doç. Dr. Tevfik Pınar (Çeviri Editörü)

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
351
Barkod:
9789750060960
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yeraltı kömür madenlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkındaki bu "uygulama rehberi", iş sağlığı ve güvenliği politikalarında ve ILO'nun iş sağlığı ve güvenliği belgelerindeki yeni gelişmelerin yanısıra, bu endüstrideki ve endüstri işgücündeki bir çok değişimi yansıtmaktadır. Bu rehberde, iş sağlığı ve güvenliği, nitelikli iş gücünü, yeni teknolojileri kapsayan, kuralcılıktan çok sistem temelli yalın bir yaklaşımla ele alınmaktadır.
Rehber, yetkili makamlar, işverenler, işçiler ve bunların organizasyonlarının rollerini belirleyen ulusal bir çerçeve ortaya koymaktadır. Ayrıca, yeraltı kömür madeni işletmeciliğinde güvenliğe ilişkin özel hükümlerin yanısıra tehlikelerin tanımlanması, risklerin önlenmesi ve en aza indirilmesine yönelik bir yöntem de içermektedir.
Bu özel hükümler, yeraltı kömür madenciliğine bağlı olarak oluşan tanımlanmış güncel tehlikelerin ve risklerin bir çoğunu hedeflemektedir. Rehberin, tehlike tanımlaması, risk değerlendirmesi ve kontrolü için önerdiği yöntemlerin bu hükümlerle birlikte kullanımı en yeni ve en iyi uygulamaları oluşturmaktadır. Bu rehber, aynı zamanda, yeni teknolojilerin gelişimini ve daha iyi uygulamaların ya da yeraltı kömür madenciliğinde çalışan herkes için etkili koruma sağlayan alternatif önlemlerin uygulanmasını engellemeyen bir yaklaşımın taslağını oluşturmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ulusal Çerçeve
.
Tehlikelerin Belirlenmesi ve Risklerin Tanımlanması Yöntemi
.
Güvenli Yeraltı Madenciliği Faliyetleri İçin Hükümler