İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş İlişkisi Esra Yiğit  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi

Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş İlişkisi

1. Baskı, 
Nisan 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786057622587
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşçinin iş görme edimini başka bir işverenin yanında yerine getiriyor olması ile klasik iş ilişkilerinden ayrılan geçici iş ilişkisi, Mayıs 2016'da özel istihdam büroları aracılığıyla da kurulabilir hale gelmesiyle tekrar cazip bir çalışma konusu haline gelmiştir. Türk Hukukundaki bu önemli değişimin hemen ardından, Nisan 2017'de bu defa Alman Hukukunda konuyu düzenleyen kanun değişime uğramıştır.
Bu çalışmada da henüz yakın sayılabilecek bir zamanda mevzuatımıza giren bu çalışma türünün beraberinde getirdiği yeni hukuki sorunlar incelenmiş ve çözümler üretilmeye çalışılmıştır. Konu ele alınırken Türk Hukukuna da ışık tutacağından hareketle, Alman Hukukundaki genel esaslar da incelenmiştir. Gerekli görülen yerlerde iki hukuk sisteminin karşılaştırılması yöntemi kullanılmıştır. Bu kapsamda her iki hukuk sisteminde bu ilişkinin kurulmasının hangi şartlara bağlandığı, ilişkinin sonuçları ve geçersizliği ele alınmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Terim Sorunu, Uluslararası Temel Düzenlemeler ve Alman Hukukundaki Durum
.
Türk Hukukunda Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş İlişkisinin Kurulması
.
Özel İstihdam Bürosu Aracılığıyla Geçici İş İlişkisinin Hükümleri ve Sona Ermesi
Kitapla İlgili Kategoriler