Hakim ve Savcıların Disiplin Soruşturmaları ve Yargılama Usulleri Dr. Bahattin Aras  - Kitap

Hakim ve Savcıların Disiplin Soruşturmaları ve Yargılama Usulleri

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
593
Barkod:
9786050506464
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
550,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Disiplin ve suç soruşturmalarının yargı bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına uygun olarak yürütülebilmesi ve yargı gibi kutsal bir görevi ifa eden hakim ve savcıların lekelenmeden hesap verebilmesinin temini bakımından uygulanması gereken temel ilke ve esasların ele alındığı bu çalışmanın birinci bölümünde hakim ve savcı disiplin soruşturmalarına ilişkin temel mevzuat hükümleri ile uluslararası belge ve raporlar ele alınmış. Bu belge ve raporlarda yer alan temel düzenlemeler, ileride ilgili konularda ayrıca ele alınmış.
Çalışmanın ikinci bölümünde hakim ve savcı disiplin soruşturmalarına ilişkin usul ve yetki kuralları; üçüncü bölümde hakim ve savcı disiplin soruşturmalarında hakim olması gereken temel ilke ve standartlar ele alınmış.
Çalışmanın son bölümünde ise hakim ve savcı suç soruşturma ve kovuşturmalarında geçerli olan usul ve yetki kuralları ele alınmış. Konular ele alınırken ilgili konu hakkındaki ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri ile raporlar ve bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ulusal yüksek yargı organlarının vermiş olduğu kararlar irdelenmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hakim ve Savcıların Disiplin ve Suç Soruşturmalarında Uygulanacak Temel Mevzuat Hükümleri ve Uluslararası Belge ve Raporlar
.
Hak,m ve Savcıların Disiplin Soruşturmalarında Usul ve Yetki Kuralları
.
Hakim ve Savcı Disiplin Soruşturmalarında Hakim Olması Gereken Temel İlke ve Standartlar
.
Hakim ve Savcıların Suç Soruşturma ve Kovuşturmalarında Usul ve Yetki Kuralları
Kitapla İlgili Kategoriler