Bulanık Teorinin Ekonometrik Uygulamaları Kayıt Dışı Ekonominin Bulanık Regresyon Analizi ile Tahmini Örneği Dr. Öğr. Üyesi Leyla İşbilen Yücel  - Kitap

Bulanık Teorinin Ekonometrik Uygulamaları

Kayıt Dışı Ekonominin Bulanık Regresyon Analizi ile Tahmini Örneği

1. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
114
Barkod:
9789753535397
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
195,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bulanık mantık aslında doğada var olan, fakat bilimsel olduğu, hatta olması gerektiği sonradan anlaşılan, ayrı bir öğreti gibi varlığını çağlar boyu sürdürmüş. Kimi zaman paradokslar, kimi zaman üç değerli, kimi zaman çok değerli mantık olarak karşımıza çıkmış, nihayet Zadeh'in tanımlamalarıyla gerçek kimliğini kazanmış.
Bu kitapta, bulanık mantık yaklaşımı klasik regresyon analizi yöntemine uygulanmış. Bu sayede, klasik teorinin varsayımlarının sağlanmasına gerek duyulmaksızın, herhangi bir değişkeni dışlamadan, teorinin öngördüğü tüm değişkenleri hesaba katarak, kayıt dışı ekonominin bulanık regresyon analizi ile tahmin edilmesi örneğine yer verilmiş. Regresyon açısından bakıldığında, hem bulanık teorinin hem de klasik teorinin birbirine göre zayıf ve üstün olan yanları anlatılmış, klasik teorinin kullanılmasının mümkün olmadığı bazı durumlarda ise bulanık yaklaşımın gerekliliği örneklerle ortaya konmuş.
(Tanıtım Bülteninden)