Geometrik Toleranslar Ömer Kurt  - Kitap

Geometrik Toleranslar

1. Baskı, 
Ekim 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
258
Barkod:
9789755114880
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabımızın temel amacı; başta otomotiv, savunma sanayi vb. hassas parça ve ürün imalatı yapan işletme çalışanlarına geometrik toleranslar hakkındaki bilgi verilmesi, yenilik ve gelişmelerin anlatılmasıdır. Özellikle mekanik parça imalatı yapan işletmelerde çalışan ve temel teknik resim eğitimlerini almış olan çalışanların işlerini daha iyi yapabilmeleri, ana sanayiden gelen resimleri daha iyi yorumlayıp hataya düşmemeleri için bu alandaki yenilikleri izlemeleri gerekmektedir. Özellikle hatasız ve hızlı montajın önemli olduğu sanayi alanlarında gerekli olan geometrik boyutlandırma ve toleranslandırma bilincinin oluşturulmasıdır. Bu kitap bir diğer amacı da geometrik toleransların kontrol metotlarının personele anlatılmasıdır.
Bu kitap; özellikle mekanik parça ve komponent üretimi yapan işletmelerde çalışan, üst düzey yöneticiler, üretim sorumluları, kalite yönetim sorumluları, tasarım mühendisleri, teknik ressamlar, konstrüktörler, formenler ve kalite kontrol elemanları, endüstri meslek lisesi öğrencileri, meslek yüksek okulu, fakülte ve mühendislik öğrencileri açısından yararlı görülmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kitabımızın temel amacı; başta otomotiv, savunma sanayi vb. hassas parça ve ürün imalatı yapan işletme çalışanlarına geometrik toleranslar hakkındaki bilgi verilmesi, yenilik ve gelişmelerin anlatılmasıdır. Özellikle mekanik parça imalatı yapan işletmelerde çalışan ve temel teknik resim eğitimlerini almış olan çalışanların işlerini daha iyi yapabilmeleri, ana sanayiden gelen resimleri daha iyi yorumlayıp hataya düşmemeleri için bu alandaki yenilikleri izlemeleri gerekmektedir. Özellikle hatasız ve hızlı montajın önemli olduğu sanayi alanlarında gerekli olan geometrik boyutlandırma ve toleranslandırma bilincinin oluşturulmasıdır. Bu kitap bir diğer amacı da geometrik toleransların kontrol metotlarının personele anlatılmasıdır. Bu kitap; özellikle mekanik parça ve komponent üretimi yapan işletmelerde çalışan, üst düzey yöneticiler, üretim sorumluları, kalite yönetim sorumluları, tasarım mühendisleri, teknik ressamlar, konstrüktörler, formenler ve kalite kontrol elemanları, endüstri meslek lisesi öğrencileri, meslek yüksek okulu, fakülte ve mühendislik öğrencileri açısından yararlı görülmektedir.