Finansman Hukuku Ömer Gören  - Kitap

Finansman Hukuku

1. Baskı, 
Temmuz 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
513
Barkod:
9786055980832
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Hukuk Fakültesi öğrencilerinin temel bilgi gereksinimlerini karşılamaya yönelik bir çalışmadır. Dolayısıyla bir finansman kitabı değildir ve özellikle finansman işlevinin hukuki arka planına ağırlık verilmek hedeflenmiştir.
Konunun genişliği ve bir tek hukuki kaynağa dayanıyor olmaması ve bir çok konunun uygulamada yönetmelik ve tebliğlere bırakılmış olması, ekleri arttırmıştır. Böylelikle hem ilgi duyan öğrencilerin ve hem de uygulamacıların topluca bilgi edinebilmelerine yardımcı olunmaya çalışılmıştır. Olağandır ki, kitabın uygulamacılara daha yararlı olabilmesi, başka çalışmaların yapılmasını zorunlu kılmakta, konuların daha ayrıntılı biçimde incelenmesini gerektirmektedir.
Kitap içeriğinde görüleceği gibi, finansman kavramı para bulma işlevine eşit sayılmış, dolayısıyla özellikle Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanununun bu yöndeki hüküm ve uygulamaları esas alınmıştır. Yoksa; Bankacılık hukuku ve sermaye piyasası hukuku kendi önem ve genişlikleri içinde ayrı bir yer alırlar, ve bu kitabın böyle bir yer tutma iddiası yoktur.
Son dönemlerin en aktüel konularından birisi, Bankacılık sektöründeki olup bitenler olduğu tartışmasızdır. Durum bu olunca, genç hukukçuların neler olduğunu anlamak istemelerini de anlayışla karşılamak gerekir. Bu nedenle, finansman işlevi ile doğrudan ilişkisi olmamasına karşın Bankaların fona alınması ve sorumlulukları genel hatları itibariyle işlenmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansman Piyasalar
.
Banka Finansmanı ve Bankalar
.
Bireysel Finansman
.
Ödünç Para Verme İşleri HK. 90 Sayılı KHK Göre Finansman Sermaye Kavramı ve Sermaye Yoluyla Finansman
.
Borçlanma Yoluyla Finansman
.
Diğer Finansman Yolları