Herkes İçin Mutluluğun Başucu Kitabı Teoriden Uygulamaya – Pozitif Psikoloji Doç. Dr. Ali Eryılmaz  - Kitap

Herkes İçin Mutluluğun Başucu Kitabı

Teoriden Uygulamaya – Pozitif Psikoloji

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9786053648123
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Özellikle Türkiye’de yaşayan insanlar üzerinde gerçekleştirilen mutlulukla ilişkili bilimsel çalışmaların bulgularını insanların bilmeye ve duymaya da ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak bu kitapta “Mutluluk nedir?”, “Mutluluğun belirleyicileri nelerdir?”, “Mutluluk, nasıl gelişir ve nasıl artırılır?” gibi temel sorulara yanıt verilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda bu kitap, bir başucu kitabı olması amacıyla yazılmıştır.
Bu amaç doğrultusunda mutluluk konusuna geniş bir çerçeveden değinilmiştir. Bu noktada bu kitaptan anne-babalar, çocuklar, ergenler, genç yetişkinler, yetişkinler ve ileri yetişkinler mutlulukla ilgili bilgilere sahip olarak ve kitaptaki uygulamaları kendi yaşamlarında da uygulayarak faydalanabilirler. Özellikle psikolojik yardım sunmayı amaçlayan psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, psikiyatristler ve hemşireler danışanlarına faydalı olmak için kitapta yer alan bilgilerden ve etkinliklerden faydalanabilirler. Bunların yanında bu kitap, “pozitif psikoloji ” dersleri için de kaynak kitap olarak değerlendirilebilir.
Bu kitapta yer alan bilgiler insanlık açısından bakıldığında binlerce yılı kapsayan bir gelişimin ürünüdür. Mutluluk psikolojisi açısından bakıldığında özellikle son kırk yılda pozitif psikolojinin geldiği noktanın bir sonucu gibi gözükmektedir. Kitabın yazarı açısından bakıldığında kitapta yer alan bilgiler; kişisel olarak doğduğu andan itibaren mutlulukla meşgul olmasının ve bir bilim insanı olarak 2005 yılından beri üzerinde yaptığı bilimsel çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pozitif Psikoloji ile Tanışmak
.
Felsefi, Kültürel ve Psikolojik Temelleriyle Mutluluk
.
Mutluluk Kuramları
.
Mutluluğun Belirleyicileri ve Mutluluğu Artırma Stratejileri
.
Mutluluğun Gelişimi
.
Dini İnancın Gereğini Yerine Getirerek Mutlu Olmak
.
Çevreyle İlişkiler Kurarak Mutlu Olmak
.
Mental Kontrol Yaparak Mutluluğu Korumak
.
İstekleri Doyurarak Mutlu Olmak
.
Deneysel Olarak Etkililiği Kanıtlanmış Mutluluğu Artırma Etkinlikleri