Bilinen ve Öğretilen İktisat Bilimi ve Türkiye'deki İktisat Bilinçsizliğine Ayaklanma Prof. Dr. Zeyyat Hatiboğlu  - Kitap

Bilinen ve Öğretilen İktisat Bilimi

ve Türkiye'deki İktisat Bilinçsizliğine Ayaklanma

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
404
Barkod:
9786053330639
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap 6 bölümden oluşuyor.
1- Birinci bölümde üniversal iktisat bilimi ve bunlar muvacehesindeki orijinal-özgün Türkiye ekonomisinin çeşitli sorunları konusundaki görüşlerimi çok özet biçimde görüyoruz.
2- İkinci ve uzunca bulunan bölümde bu görüşlerimin biraz daha ayrıntılı açıklanması bulunuyor.
3- Üçüncü bölümde özgün görüşlerimin çıkış noktası bulunan 1978 yılına yayımlanan AN UNCONVENTIONAL ANALYSIS OF THE TURKISH ECONOMY-Türkiye Ekonomisinin Sıradışı Bir analizi kitabımın kısa bir özeti vardır.
4- Bu bölümde geliştirilmiş biçimiyle büyüme teorisinin hem genel olarak, hem Türkiye’ye uygulanması çeşitli diyagramlarla gösteriliyor.
5- En uzun olan bu bölümde Türkiye ekonomisine dair popüler ve ilmi yazılardan oluşan 50 kadar yazarın çeşitli yapıtları bulunuyor. Bunlar okununca bizim ekonomimize dair yazılmış olan 40 kadar yazının ne kadar anlamsız bulunduğu, bunlar ile olayların ya görülemeyeceği ya da yanlış görülmesi ortaya konuyor.
6- Bu bölümde kısa bir özgeçmişim vardır. Bu bölümü kitaba koymamın nedeni beni özgür görüşlere götüren hayat biçimimin anlatılması ve bununla özgün görüşlerim arasındaki ilişkiler bulunuyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye’de İktisat Yazımında Bir Devrim mi?
.
İktisat Bilimi ve Türkiye İktisadının Yorumlanmasında Özgün Görüşlerim
.
Türkiye Ekonomisinin Sıradışı Bir Analizi–1978
.
Diyagramlarla Sıradışı Teorinin Açıklanması
.
İktisatçılara Eleştiriler
.
Kısa Hayat Hikayem