Bireysel ve Örgütsel Stres Yönetimi Hüseyin Yılmaz, Gülsüm Yılmaz Cantürk  - Kitap
Bireysel ve Örgütsel

Stres Yönetimi

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
187
Barkod:
9786257090179
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Örgütsel stresin gelişimi bireysel stresin gelişimden farklılık göstermektedir. Sanayi devriminden önce sanayi, hizmet, tarım ve diğer sektörler aile işletmesi şeklinde işletilmekteydi. Çalışanlar aile bireylerinden oluşmakta olup aile dışı çalışanın olduğu işletme sayısı oldukça sınırlı idi.
18.yy.da buhar makinesinin icadı ile başlayan I. Sanayi Devrimi örgütlerde makineleşmenin önünü açmıştır. Bu durum üretimin hem daha hızlı hem de daha ucuz olmasının önünü açarken aile işletmelerinin iflas ederek devrimi gerçekleştiren örgütlerde çalışmasına sebep olmuştur.
II. Sanayi Devrimi kitlesel üretim, III. Sanayi Devrimi elektronik ve bilgi teknolojilerinin kullanımı IV. Sanayi Devrimi siber-fiziksel sistemlere ve dinamik veri işlemeye dayalı üretim olarak gerçekleşmiştir. Her gerçekleşen devrim bir diğerinin tamamlayıcısı şeklinde olmuş olup bu devrimler günümüzde binlerce çalışanı olan uluslararası örgütlerin çıkmasına olanak sağlamıştır. Bu örgütler diğer örgütlerle sürekli rekabet halindedir ve karlarını maksimize etmek için rekabette bir adım önde olmaları gerekmektedir.
Inovasyon yaratma da ve rekabette öne geçmek isteyen örgütler 1960'larda ortaya çıkan neoklasik yönetim ışığı altında beşerî sermaye ağırlık verilmesinin gerekliliğini anlamıştır. Bu bağlamda çalışanlara en stressiz ortamı sağlanarak çalışanlardan en verimli şekilde yararlanmayı amaçlamışlardır. Bu sayede rekabette bir adım öne geçerek karlarını maksimize edebilecektir.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Stres Kavramı
.
Stres Kaynakları
.
Stresin Sonuçları
.
Stres Yönetimi