Kanada Yükseköğretiminde Kalite Ayşen Bakioğlu, Beyza Bayrak Gürbüzer  - Kitap

Kanada Yükseköğretiminde Kalite

2. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
210
Barkod:
9786053200505
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
122,00
İndirimli (%10):
109,80
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kanada dünyanın en eğitimli ülkeleri arasında yer almakta olup, 2011 yılı itibariyle nüfusun % 51'inin bir yükseköğretim kurumundan mezun durumunda olması, OECD ülkeleri arasında en yüksek orandır. 2011 itibariyle yükseköğretimden mezun nüfus bakımından OECD ortalaması %'32'dir. 2000 yılında birçok OECD ülkesinde ağırlıklı olarak erkek nüfusun üniversite eğitimi almış olmasına karşın, 2011 yılı itibariyle daha çok kadınların yükseköğretimden mezun olduğu görülmüştür. Kanada, kadınların yükseköğretime katılım oranının daha yüksek olduğu yedi OECD ülkesinden biri olma özelliği taşımaktadır.
Üniversitelerin, resmi olarak araştırma-odaklı veya öğretim-odaklı olacak şekilde ayrıştırılması, kamunun kurumsal olarak ortaya konan üründen beklentilerini ve kalite konusunda ölçütlerini belirginleştirdiğinden, hesap verebilirlik anlamında kurumsal sorumluluğu geliştirebilmektedir. Araştırma odaklı hizmet veren yükseköğretim kurumları ile öğretime odaklanmış olan üniversiteler arasında kesin bir ayrım yapmak, genel anlamda kaliteyi ve rekabetçiliği geliştirmeye yardımcı olmaktadır.
Kanada yükseköğretiminde kalite temin çabalarını ve temelinde yatan düşünceyi ayrıntılı olarak incelemek, Türk yükseköğretiminde yerleşmiş olan kurum kültürünün, toplumsal gelişimi hangi yönde etkileyebileceğini fark etmek bakımından yararlı olabilir.