ÜDS Almanca Test Kılavuzu Erdem Karabulut  - Kitap

ÜDS Almanca Test Kılavuzu

2. Baskı, 
Şubat 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16×23.5
Sayfa:
568
Barkod:
9789758778218
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Özgün KPDS sınavlarından oluşan bir test kitapçığının olmaması ve çalıştığım Kaynak Dil Eğitim Merkezindeki öğrencilerimin ısrarı beni bu kitabı yazmaya itti. Bu kitabın KPDS, ÜDS VE YDS sınavlarına girecekler için iyi bir hazırlık olacağını umuyorum.
KPDS, ÜDS ve YDS gibi çok seçici olan sınavlar gittikçe okuduğunu anlama becerisini ölçen sınavlar hüviyetine hüründüler. Bu yüzden bu tür sınalarda başarılı olmak için çok okumak gerektiğine inanıyorum. Bu maksatla okuduğunu anlama becerisini ölçen metin tipi sorularda çok farklı alanlardan metinler bulmaya gayret ettim. Kaynak olarak da esas itibariyle Almanya'daki üniversitelerin yabancı öğrencilere uyguladığı DSH sınavlarındaki okuduğunu anlama ve dinlediğini anlama metinlerini kullandım. Bunun dışında güncel olayları anlatan metinleri de ihmal etmedim.
İlk bölümde yer alan ve nispeten daha kolay olan testlerin Almanca ile ilgili herhangi bir sınava gireceklere ve tüm Almanca öğretmenlerine son derece faydalı olacağına inanıyorum.
Aslında bu kitaptan daha önce yazmaya başladığım Almanca Dilbilgisi ve Alıştırma Kitabını da en kısa süre içerisinde bitirerek sizlerin istifadesine sunmayı düşünüyorum.
Testlerin uygulanması esnasında hem güvenirliklerinin kanıtlanmasına hem de öğrenci gözüyle bakarak bana yeni fikirler veren Kaynak Dil Eğitim Merkezindeki tüm öğrencilerime, kitabın bilgisayar ortamına geçirilmesinde özverili yardımlarından dolayı oğlum Levent KARABULUT'a teşekkürü bir borç bilirim.