Vergi Anlayışı ve Uygulamalarının Biçimsel ve Yapısal Karakterler Magna Carta'dan Günümüze Yaşanan Gelişmeler Dr. Şahin Karabulut  - Kitap

Vergi Anlayışı ve Uygulamalarının Biçimsel ve Yapısal Karakterler

Magna Carta'dan Günümüze Yaşanan Gelişmeler

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
459
Barkod:
9786053158554
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
685,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Vergi anlayışı ve uygulamalarının biçimsel ve yapısal karakterlerinin ele alındığı bu çalışmada Magna Carta'dan günümüze kadar yaşanan gelişmeler 5 bölümde incelenmiş. Vergileme tarihinde bazı dönüm noktalarının ele alındığı ilk bölümün ardından ikinci bölümde, vergilerin belirli mali ve sosyal etkileri incelenmiş. İzleyen kısımlarda ise Türkiye'de vergi anlayışında ve hukukunda yaşanan bir kısım gelişmeler tartışılmış. Son bölüm ise, uluslararası alanda vergilemeye ilişkin değerlendirmelerden oluşmaktadır.
Bu kitap, Anadolu Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi olmak üzere 13 farklı üniversiteden 31 farklı yazarın katkılarıyla hazırlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergileme Tarihinde Bazı Dönüm Noktaları
.
Mali ve Sosyal Etkileri Açısından Vergiler
.
Türkiye'de Vergi Anlayışında Yaşanan Gelişmeler
.
Türkiye'de Vergi Hukukunda Yaşanan Gelişmeler
.
Uluslararası Alanda Vergilemeye İlişkin Değerlendirmeler