Tıp ve Ceza Hukuku Doç. Dr. Yener Ünver  - Kitap

Tıp ve Ceza Hukuku

1. Baskı, 
Nisan 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9789753477680
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
285,00
İndirimli (%72):
80,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Tıp ve Ceza Hukuku kitabı her dönemde güncel nitelik taşımış olan ve bugün de güncel basamakta bulunan tıp alanındaki ceza hukuku sorunlarına çözümler getiren bilimsel makaleleri içermektedir.
Başta Hekimler olmak üzere tıp mensuplarının ceza hukukunun kapsamına giren sorumluluklarının gelişen tıp karşısında yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Örneğin, klonlama tartışmaları ve bu alanda hukuksal sorunlara çözüm getiren bazı yeni yasalar (Alman Kök Hücre Yasası), organ ve hücre naklinin yarattığı hukuksal sorunlar, ötenazi konusunda yeni anlayışlar ve bununla ilgili yeni yasal çalışmalar, organ nakline aracılık etmenin hukuksal boyutları ve sorumlulukları, gelişen tıbbın ceza hukuku ile bağlantılı olabilecek konularından bazılarıdır.
KARŞILAŞTIRMALI GÜNCEL CEZA HUKUKU SERİSİ
Bu kitap serisi, her biri bağımsız bir konuyu içeren, aynı konuya ilişkin çeşitli makale ve çevirileri içeren derleme niteliğinde kitaplardan oluşmaktadır. Serinin proje yöneticiliğini Prof. Dr. Kayıhan İÇEL ve Editörlüğü'nü ise Doç. Dr. Yener Ünver yürütmektedir. Serinin amacı karşılaştırmalı hukuk alanında ülkemiz hukukçularına en çağdaş, en yeni ve en önemli sözleşmeler, yabancı kanunlar, AB, BM, AİHM gibi ulusalüstü kurumların tasarrufları, AİHM kararları, yabancı ülke yüksek mahkemelerinin içtihatları, yeni teoriler ve gelişmekte olan hukuk alanlarında çok sayıda farlı ülkeden en yeni, en doğru ve güncel hukuk kaynaklarını sağlamaktır. Her kitap temel bir ceza hukuku konusuna tahsis edilmiştir. Kitaptaki çalışmalar yazarların karşılaştırmalı hukuk bilgisi içeren makaleleri ve özellikle yasal izni alınarak en etkin hukuk bilimi adamlarının eserlerinin Türkçeye çevrilmesinden oluşmaktadır. Eserde konuyla ilgili önemli ve güncel kayna sahip Dünyanın çok çeşitli ülkelerinden yeni ve önemli eserler Türk hukukuna aktarılmaktadır. Yayınlandığı günden beri ülkemizde yayınlanan birçok esere kaynaklık etmiş ve özellikle y.lisans ve doktora çalışmalarında önemli kaynak boşluğunu doldurmaktadır. Genç akademisyenler almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca başta olmak üzere birçok dilden çeviri yaparak seriye katkı sağlamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuksal ve Psikiyatrik Kategoriler Arasında Adli Rapor
.
Psikiyatrik ve Hukuksal Kriterler Arasında Kusur Yeteneği Değerlendirilmesi
.
Hukukçu ve Tıpçıların Konuşmaları
.
Yeniden Canlı Üretimi, Tedavi Edici Klonlama Tartışmaları ve Alman Kök Hücre Kanunu
.
İnsanlarda Yapılan Tıbbi Araştırmada Fayda – Risk Tartımı
.
Hayvandan İnsana Hücre – Doku – Organ Nakli – Hukuksal Görünüş
.
Hayvandan İnsana Organ, Doku ve Hücre Naklinin Hukuksal Düzenleme Çerçevesi (Ulusal ve Uluslararası)
.
Federal Tabipler Odasının Yeni Bir "Ötenazi Direktifi" Tasarısı
.
Federal Almanya'da Organ Aracılığı ve Organ Kazanımına İlişkin Kurallar
.
İnsan Ne Zaman Ölür? Organ Nakli Kanunu'nda Hayatın Korunmasının Sonu Sorusuna Yanıt Verilmesi Zorunludur
.
Uluslararası Kök Hücre Tartışması Örneğinde Bio – Hukuk ve Politika
Kitabın İçindekileri
“TIP VE CEZA HUKUKU” - Sunuş (Prof. Dr. Kayıhan İÇEL) 
5
“MEDIZIN UND STRAFRECHT” - Vorwort 
7
1. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Hukuksal ve Psikiyatrik Kategoriler Arasında Adli Rapor (Çev.: Doç. Dr. Yener ÜNVER) 
11
2. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Psikiyatrik ve Hukuksal Kriterler Arasında Kusur Yeteneği Değerlendirilmesi (Çev.: Doç. Dr. Yener ÜNVER) 
27
3. Prof. Dr. Ruth MATTHEIS: Hukukçu ve Tıpçıların Konuşmaları (Çev.: Doç. Dr. Hakan HAKERİ) 
39
4. Prof. Dr. Henning ROSENAU: Yeniden Canlı Üretimi, Tedavi Edici Klonlama Tartışmaları ve Alman Kök Hücre Kanunu (Çev.: Doç. Dr. Hakan HAKERİ) 
81
6. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Hayvandan İnsana Hücre - Doku - Organ Nakli - Hukuksal Görünüş (Çev.: Yard. Doç. Dr. V. Özer ÖZBEK) 
85
7. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Hayvandan İnsana Organ, Doku ve Hücre Naklinin Hukuksal Düzenleme Çerçevesi - (Ulusal ve Uluslararası) (Çev.: Yard. Doç. Dr. Mustafa R. Erdem) 
85
8. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Federal Tabipler Odasının Yeni Bir “Ötenazi Direktifi” Tasarısı (Çev.: Yard. Doç. Dr. Mahmut KOCA) 
85
9. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: Federal Almanya’da Organ Aracılığı ve Organ Kazanımına İlişkin Kurallar (Çev.: Yard. Doç. Dr. Özlem YENERER/ÇAKMUT) 
85
10. Prof. Dr. Hans-Ludwig SCHREIBER: İnsan Ne Zaman Ölüdür? Organ Nakli Kanunu’nda Hayatın Korunmasının Sonu Sorusuna Yanıt Verilmesi Zorunludur (Çev.: Dr. Ali Kemal YILDIZ) 
85
11. Prof. Dr. Hans LILIE: Uluslararası Kök Hücre Tartışması Örneğinde Bio-Hukuk ve Politika (Çev.: Sevim GEZİCİ) 
85