Karayolu Teknik Şartnamesi 2013 (Yol Altyapısı, Sanat Yapıları, Köprü ve Tüneller, Üstyapı ve Çeşitli İşler) Yazar Belirtilmemiş  - Kitap

Karayolu Teknik Şartnamesi 2013

(Yol Altyapısı, Sanat Yapıları, Köprü ve Tüneller, Üstyapı ve Çeşitli İşler)

1. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
525
Barkod:
9781111164584
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genel Müdürlüğümüz, 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile belirlenen, karayolu ağlarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı, bakımı, onarımı, işletilmesi ve diğer hususlarla ilgili görevini yerine getirirken ihtiyaç duyduğu teknik nitelik ve şartlan tespit etmekte ve gerekli şartnameleri hazırlamaktadır. Bu nedenle şartnameler yol gösterici bir bilgi kaynağı olarak büyük önem taşımaktadır.
Karayolları Genel Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana kalite kavramını birincil hedef olarak benimsemiştir. Kaliteyi üretme ve kontrol etmek adına kullandığı tüm şartnameleri basılı olarak kullanıma sunmuş, bu şartnameler sadece Genel Müdürlüğümüz için değil, diğer kamu kurumlan ve özel sektör için de yol gösterici olmuştur.
Araştırma-Geliştirme ve teknolojiye önem veren, sürekli gelişmeye açık kurumsal yapısıyla çalışmalarını yönlendiren Kurumumuz, gelişen teknolojiye paralel olarak ulusal ve uluslararası standartlarda yapılan değişiklikler ve uygulamada kazanılan tecrübeler sonucunda Karayolu Teknik Şartnamesini yeniden düzenlemiştir.
Küreselleşen dünyada tasarım ve imalat süreçlerinde farklı ölçütler Ön plana çıkmaya başlamış, güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı, enerji verimli çalışmalar yapmak neredeyse bir zorunluluk olmuştur. Özellikle çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği tasarım ve imalat süreçlerini yönlendirmektedir.
Kamu kaynağının önemli bir bölümünü kullanan Genel Müdürlüğümüz için kalite vazgeçilmez koşulumuzdur. Bu amaçla hazırlanan "KARAYOLU TEKNİK ŞARTNAMESİ-2013" tüm uygulayıcılara yol gösteren önemli bir bilgi kaynağıdır.