Meslek Etiği Yrd. Doç. Dr. Emel Bahar  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
184
Barkod:
9786054940301
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde 25.05.2004 tarih ve 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile “Kamu Görevlileri Etik Kurulu” kurulmuştur. Daha sonra “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” 13.04.2005 tarih ve 25785 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. (İlgili kanun içeriğine kitabın sonunda ekler bölümünde yer verilmiştir).
İş ahlâkına sahip olmayan girişimciler, özel sektör-kamu yöneticileri ve işgörenler topluma yarardan çok zarar vereceklerdir. Toplumdaki beşeri sermayenin sadece teknik açıdan değil etik açıdan da kaliteli hale getirilmesi önemlidir. Bu nedenlerle, etik bilinci geliştirmek ve yerleştirmek adına kurum ve kuruluşlarca etik eğitime, üniversitelerin öğretim programlarında da etik derslerine yer verilmeye başlanmıştır.
Bu amaçla hazırlanmış olan kitabımızın ilk bölümünde etik ve ahlak kavramları irdelenmiş, ikinci bölümde etik kuralları, sistemleri, düzeyleri ve etik davranışa yer verilmiştir. Üçüncü bölümde meslek etiği konusu detaylı incelenmiş, sonraki bölümde mesleki yozlaşma ve etik dışı davranış sonuçları, son bölümde ise etik konusu işletme fonksiyonları açısından ele alınmış ve işletmelerin sosyal sorumluluk çalışmalarına yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Etik ve Ahlak Kavramları
.
Etik Düzeyleri, Kuralları, Sistemleri ve Etik Davranış
.
Meslek Etiği
.
Mesleki Yozlaşma ve Etik Dışı Davranış Sonuçları
.
İşletme Etiği ve Sosyal Sorumluluk