Ceza Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları Dr. Yağmur Temiz Gül  - Kitap
Ceza Hukukunda

Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
269
Barkod:
9786257656177
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde hukukunun pek çok alanında alternatif çözüm yollarına yer verilmektedir. Uzun süren yargılamaların zaman ve masraf olarak getirdiği yük, yargılama sürecine tarafların doğrudan katılımının zorluğu ve hukuk kurallarının karmaşıklaşması nedeniyle yargılama süreçlerine uzman kişilerin katılımının gereğinin artması gibi gerekçeler, ülkeleri hukuki uyuşmazlıklarda alternatif çözüm yollarına yöneltir. Bu yöntemler uyuşmazlıkların daha hızlı çözümlenmesini sağlar, tarafların gizlilik ve gönüllülük esasıyla süreçte yer almaları sayesinde toplumsal barışa katkı sunar ve uyuşmazlığın çözümlenmemesi halinde yargılama sürecine iyi bir hazırlık oluşturur.
Mahkemelerin ağır iş yükü, yargılama sürelerinin uzamasına neden olur ve uzayan süreç, kişilerin yargılamaya olan inancını azalttır. Yargılamanın sonunda haklı bulanan tarafı dahi tatmin etmek imkansızlaşır. Yargılama sürelerinin uzunluğu, sürece katılan her iki tarafı da mağdur edebilmektedir. Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını taraflar sırf bu gerekçeyle dahi tercih edebilmektedir.
Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarına son yıllarda artan ilgiye Türk ceza hukuku da ilgisiz kalmamış; dünya genelinde yaşanan değişimlerle ve onarıcı adalet anlayışının etkileriyle bazı yeni kurumlar ceza hukukuna dâhil edilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Onarıcı Adalet
.
Uzlaştırma
.
Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi
.
Önödeme
Kitapla İlgili Kategoriler