Çocuklara Yabancı Dil Eğitimi ve Edinimi Nedir? Nevide Akpınar Dellal  - Kitap

Çocuklara Yabancı Dil Eğitimi ve Edinimi Nedir?

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9786058884977
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Biri Alman Akademik Değişim Hizmetleri (DAAD), diğeri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğiyle gerçekleştirilmiş iki proje çalışmasının sonucu olarak sunulan bu kitapta, dünya tarihinde ve Türkiye'de yaygınlık açısından yeni bir uygulama olan "Çocuklara Yabancı Dil Eğitimi" konusu çok yönlü olarak irdelenmeye çalışılmıştır.
Kitapta, günümüzde yabancı dil öğrenme gereksinimi, çocuklara yabancı dil öğretiminin çerçevesini belirleyen 'Avrupa Birliği Yabancı Dil Eğitimi Politikası', Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de çocuklara yabancı dil öğretiminin tarihsel gelişimi, çocuklara yabancı dil öğretimi konusunda Avrupa Birliği ülkelerinin uygulamaları, çocuklara yabancı dil öğretiminde motivasyon ve dil-kültür bağlamı, kültürlerarası öğrenme ile çocuklara yabancı dil öğretiminin amacı, önemi, içerik ve kapsamı ayrıntılı olarak ele alınmıştır.
Çocuklara yabancı dil öğretimi araştırmaları, doğal olarak "dil edinim" araştırmaları üzerine konumlandığından, anadil/birinci dil, ikinci dil ve yabancı dil kavramları ve çocuklarda dil ediniminin nasıl gerçekleştiğini açıklamaya çalışan Davranışçılık, Doğuştancılık, Sosyal Etkileşimcilik ve Bilişselcilik gibi tüm "dil edinim kuramları" da kitabın konusu içine dâhil edilmiştir.
Her şeyden önce Türkiye'nin erken yaşta/çocuklara yabancı dil öğretimi konusundaki kendi özgün koşullarını sergilemek, tartışmaya açmak amaçlanmış ve uygulamada yaşanan olumlu yönlerle, öğretmenlerin yurtdışı deneyimlerinin olmaması, resmi okullardaki sınıfların kalabalık olması vs. nedenlerin yarattığı sorunlar Çanakkale örneğinde gösterilmeye çalışılmıştır. (Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler