Mikroekonomi Daron Acemoğlu, David Laibson, John A. List  - Kitap
2. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
454
Barkod:
9786052423141
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, üniversitelerde okutulan "Ekonomiye Giriş" derslerinde kullanılma amacıyla hazırlanmış bir eserdir. Kitap, ekonomi kitaplarında görmeye alışkın olduğumuz arz ve talep, tüketici problemi, üretici problemi, piyasa türleri gibi temel konuların yanı sıra, ekonomistlerin özellikle son yıllarda üzerinde çalışmakta olduğu davranışsal ekonomi, deneysel ekonomi, ihaleler ve pazarlık ekonomisi gibi konulara geniş yer vermesi nedeniyle güncellik ve yenilikçilik açısından diğer ders kitaplarından önde yer almaktadır.
Kitapta ayrıca oyun teorisi, dışsallıklar ve kamu malları konulan bu seviyedeki diğer ders kitaplarına göre daha geniş ve ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Kitabın göze çarpan bir farklılığı, ekonomi biliminin yaptığımız seçimlerle ve onların toplumsal etkileriyle ilgili olduğunun defalarca vurgulanmasıdır. Yazarların öğrencilere tavsiyesi, ekonominin temel ilkelerini çok iyi öğrenmeleri ve bu ilkeleri kendi hayatlarında karar verirken uygulamalarıdır.
Kitabın bir diğer ayırt edici özelliği, ekonomi bilimini üç ana tema üzerine kurarak anlatmasıdır; bunlar eniyileme (en iyi olanın seçilmesi), denge (herkesin verdiği karardan memnun olması) ve ampirizm (teorinin verilerle sınanması gereği) dır. Bu ilkelerin kitabın farklı bölümlerinde tekrar tekrar karşımıza çıktığını görüyoruz. Kitaptaki her bölüm ampirik bir soru ile başlayıp bu soruyu gerçek veriler kullanarak cevaplamaktadır. Neredeyse her bölümde, öğrencilere gerçek hayatta karşılaşılan bir soru sunulmakta, daha sonra bu sorunun ekonomistler tarafından nasıl incelendiği anlatılmaktadır. Teori verilerle buluşturularak öğrencilerin gerçek hayatta olup biten ekonomik olaylara daha donanımlı bir şekilde bakmalarını sağlanmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekonominin İlkeleri ve Uygulama Alanı
.
Ekonomik Yöntemler ve Ekonomik Sorunlar
.
Optimizasyon: Yapabileceğinizin En İyisini Yapmak
.
Talep, Arz ve Denge
.
Tüketiciler ve Güdüler
.
Satıcılar ve Güdüler
.
Tam Rekabet ve Görünmez El
.
Ticaret
.
Dışsallıklar ve Kamu Malları
.
Ekonomide Devlet: Vergilendirme ve Düzenleme
.
Üretim Faktörleri Piyasası
.
Monopol
.
Oyun Kuramı ve Stratejik Oyun
.
Oligopol ve Monopolcü Rekabet
.
Zaman ve Risk İçeren Ödünleşimler
.
Bilgi Ekonomisi
.
İhaleler ve Pazarlık
.
Sosyal Ekonomi