50 Soruda Arabuluculuk El Kitabı Cihan Orhan  - Kitap

50 Soruda Arabuluculuk El Kitabı

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
208
Barkod:
9786053008347
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
72,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Konu beş bölümde ele alınmış. Bunlardan ilk bölümde, temel sorulara verilen cevaplar ile arabuluculuğun temel kavramları, ilkeleri, uygulaması ile mevzuat ve uygulamaya ilişkin eleştiri ve öneriler ele alınmış.
İkinci bölümle birlikte, arabuluculuk uygulamasına ilişkin yeni yeni çıkmaya başlayan Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemeleri ve İş Mahkemesi kararları arasında, uygulamada en çok tereddüt yaşanan konulara ilişkin kararlara yer verilmiş.
Arabuluculuk sürecinde en çok zaman ayrılan hususlardan biri de tutanakların hazırlanmasıdır. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığının örnek şablonlarının yanı sıra, arabulucu olarak hazırlanan ve fiilen kullanılan farklı konulardaki güncel örnekler üçüncü bölümde sunulmuş.
Avukatların arabuluculukla ilgili en çok tereddüt yaşadıkları konulardan biri de, karşı tarafın arabuluculuk anlaşmasına uymaması halinde, neler olacağıdır. Keza arabulucular açısından da hazırlanan arabuluculuk anlaşmasının nasıl icra edilebilirlik şerhi aldığı merak edilmektedir. Bu bağlamda dördüncü bölümde; arabuluculuğun anlaşma ve son tutanağı, mahkemeye icra edilebilirlik şerhi için verilen dilekçe, mahkemenin gerekçeli kararı ve buna ilişkin icra takibinin nasıl yapılacağı, örnekleriyle adım adım anlatılmış.
Son bölümde ise, konu anlatımları ve tutanaklar yanında mevzuata da yer verilerek, arabuluculuğa ilişkin aranan hemen hemen tüm bilgiler işbu Arabuluculuk El Kitabından ulaşılabilmesi amaçlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soru ve Cevaplar ile Konu Anlatımı
.
Arabuluculuk Sınavına İlişkin Bilgiler
.
Arabuluculuk Uygulama Tecrübeleri ve Öneriler
.
Arabuluculuk ve İlgili Yargı Kararları
.
Arabuluculuk Tutanak Örnekleri
.
Avukatlar İçin İcra Edilebilirlik Şerhi Dilekçesi ve İcra Takibi Örneği
.
Arabuluculuk ile İlgili Mevzuat
.
Arabuluculuk Kanunu
.
Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği
.
Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi (2019 Yılı
.
Arabuluculuk Etik Kuralları