Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Denetimi ve Yerel Yönetim Ombudsmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Ünal  - Kitap

Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Denetimi ve Yerel Yönetim Ombudsmanı

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
226
Barkod:
9786055343460
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de yerel yönetimler, çeşitli şekillerde ve farklı kuruluşlarca sürekli denetlenmelerine rağmen denetimlerinde ortaya çıkan sorunların aşılamadığı, mevcut denetim mekanizmalarının halkı kötü yönetime karşı korumada çaresiz kaldığı görülmektedir. Bu bağlamda, yönetimi sürekli olarak denetleyen, halkı kötü yönetime karşı koruyan ve yönetimin iyileştirilmesine katkı sağlayarak birçok ülkede başarılı şekillerde uygulama alanı bulan ombudsmanlık kurumunun, Türkiye'de de yerel yönetimler düzeyinde oluşturulması birçok yönden olumlu katkılar sağlayabilir. Bu çalışma, Türkiye'de oluşturulacak bir yerel yönetim ombudsmanının, yerel yönetimlerin deneti-minde ve bu kuruluşlarda yönetimin iyileştirilmesinde üstlenebileceği rolleri ortaya koymayı amaçlamaktadır.
Bu çalışmada, Türkiye'de yerel yönetimlerin denetimi ve bu denetim içerisinde yerel yönetim ombudsmanının nasıl bir konumda olabileceği konusu ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir. Çalışmada, Türkiye'de yerel yönetimlerin denetiminde ortaya çıkan sorunların çözümünde ve yönetimin iyileştirilmesinde oluşturulabilecek bir yerel yönetim ombudsmanının uygulanabilirliği ve sağlayabileceği katkıların ortaya konulması amaçlanmaktadır.
Bu amaçla yapılan çatışma, geleneksel yapılarını koruyan köy idareleri kapsam dışında olmak üzere, Türkiye'de yerel yönetimlerin denetiminde mevcut denetim mekanizmalarının işleyişi ve bu işleyişte ortaya çıkan yetersizliklerin giderilmesinde kurumu uygulayan ülkelerden uygun örnekler de verilerek yerel yönetim ombudsmanının sağlayabileceği katkıları belirlemeye yönelik kuramsal bir çalışmadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Denetimi
.
Yerel Yönetim Ombudsmanı
.
Yerel Yönetim Ombudsmanının Türkiye' de Uygulanabilirliği