Yoksulluğa Yerel Müdahale Sosyal Belediyecilik Muhafazakar ve Sosyal Demokrat Perspektiften Dr. Bedrettin Kesgin  - Kitap
Yoksulluğa Yerel Müdahale

Sosyal Belediyecilik

Muhafazakar ve Sosyal Demokrat Perspektiften

2. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
227
Barkod:
9786053278108
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avrupa'da 1945 yılında yürürlüğe konulan sosyal refah belediyeciliği uygulamaları, Türkiye'deki belediyeler tarafından önce 1973 yıllarında ardından 1994 sonrasında sosyal belediyecilik faaliyetleri ile yürütülmüştür. Buna rağmen yerel yönetimlerin bütçeleri içinde de önemli paya sahip sosyal uygumlalar bilimsel çalışmalara konu olmamıştır.
Sosyal uygulamalar daha önce merkezi hükümetlerin görev ve sorumluluk alanlarında görülerek, bu faaliyetlere makro pencereden bakılmış, yerel yönetimlerin kendi yerellerindeki sosyal uygulama ve uygulama ve uygulamadan kaynaklanan sorunlarına ok fazla değinilmemiştir.
Çalışmada biraz bu boşluğu doldurmak amacıyla farklı iki belediye olan Fatih (Eminönü) ve Beşiktaş belediyelerini sosyal belediyecilik uygulamaları ile karşılaştırmıştır. Bu iki ilçe, farklı temsillikleri yanında, farklı paradigmaların test edilme imkanları amacıyla seçilmiştir.
Sosyal devlet ve muhafazakar anlayışların yoksulluk algıları yanında sosyal belediyecilik deneyimleri de karşılaştırmalı olarak tanımlanmıştır. Çalışmada, bir tarafta "yoksul ilçe", diğer tarafta "zengin ilçe" ayrımında sosyal belediyecilik uygulamalarının nasıl ayrıştığı veya benzeştiği ortaya konulmuştur.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yoksulluğun Yönetimi
.
Küreselleşme, Yeni Yoksulluk ve Yeni Politika Arayışları
.
Türkiye'de Yeni Yoksulluk Politikaları
.
Eminönü ve Beşiktaş Belediyelerinin Yoksulluk Politikalarının Karşılaştırılması