Tam Yargı Davalarında Maddi Tazminat Ahmet İstek  - Kitap
Tam Yargı Davalarında

Maddi Tazminat

1. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
402
Barkod:
9786053002130
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Anayasa ile idarenin eylem ve işlemlerinden kaynaklanan zararların, idare tarafından karşılanacağı ilke olarak belirlenmiş ve güvence altına alınmıştır. Tam yargı davalarının esasa ilişkin şartlarının incelenmesi idarenin hukuki sorumluluğunun incelenmesi olduğundan, idarenin idare hukuku alanındaki sorumluluğunun temeli; kamu hukukuna uygun, nesnel, objektif olarak belirlenmeye çalışılmıştır.
2577 sayılı İdari Yargılama Usul Kanunu idari dava türlerini iptal davası, tam yargı davası ve idari sözleşmelerden dolayı taraflar arasında çıkan uyuşmazlıklara ilişkin davalar olmak üzere ayırmıştır. 2577 sayılı Kanun, tazminat davası kavramını kullanmamış ve uygulamada tam yargı davaları yüksek yargı kararları ile şekillenmiştir.
Tazminat hukukunun kaynağı olan Anayasa ile Borçlar Kanununa genel bir bakış yapılarak, ölüm ve bedensel zararlar ve de malvarlığına verilen zararlar nedeniyle oluşacak maddi kaybın tazminat olarak tahsili için; maddi tazminatın kapsamı, şartları, çeşitleri, tespiti, hesaplanması metotları, hesaplamada dikkat edilecek unsurlar, faiz, destekte yoksunluk kapsamında destek kapsamına girecek paylaştırmaların nasıl yapılacağı gibi unsurlar yargı kararları eşliğinde incelenmeye çalışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İdarenin Sorumluluğu
.
İdarenin Faaliyet Araçları
.
Maddi Tazminat
.
Tam Yargı Davaları
Kitapla İlgili Kategoriler