Modern Uygulamalı Diferensiyel Denklemler Prof. Dr. Yaşar Pala  - Kitap

Modern Uygulamalı Diferensiyel Denklemler

2. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
720
Barkod:
9786051336541
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
434,00
İndirimli (%10):
390,60
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Fiziki olayların modellenmesi sırasında temel yöntem olarak diferensiyel denklemler kullanılmaktadır. Bu haliyle üzerinde en çok çalışılan matematik alanlarından birisi konumundadır. Modern Uygulamalı Diferensiyel Denklemler kitabının yazılmasının amacı; uygulamaya yönelik çalışmalarda teorik bilgi düzeyinde kaynaklık etmektedir.
Tasarım aşamasında derinliğine çalışma yapma ihtiyacına cevap verme adına, adi diferensiyel denklemler, kısmi diferensiyel denklemler ve ileri mühendislik matematiği konuları çalışma içerisinde kapsamlı olarak incelenmiştir. Çalışma sırasında konuların içerik anlamında bütünlük taşımasına ve modern literatüre hâkim olmasına özen gösterilmiştir.
Kitabın; Birinci Mertebeden Adi Diferensiyel Denklemler, İkinci Mertebeden Diferensiyel Denklemler, Yüksel Mertebeden Diferensiyel Denklemler, Kuvvet Serileri ile Çözüm, Laplace Dönüşümü, Lineer Diferensiyel Denklem Sistemleri, Fourier Serileri ve Sınır Değer Problemleri, Kısmi Diferensiyel Denklemler, Silindirik ve Kutupsal Koordinaklarda Kısmi Diferensiyel Denklemler, Fourier İntegralleri ve Fourier Dönüşümü, Sayısal Yöntemler ve Permütasyon Teorisi başlıklı toplamda on iki bölümden oluşmaktadır.