6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun AB Veri Koruma Hukuku Işığında Değerlendirilmesi Emine Hizarci  - Kitap

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun AB Veri Koruma Hukuku Işığında Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
258
Barkod:
9786050505252
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde kişisel verilerin işlenmesinin ve korunmasının artan önemi küresel düzeyde ön plana çıkmaya başlamış ve Avrupa Birliği'n de de Direktif ile başlayan süreç gelişen teknolojik imkânların da etkisi ile yeni bir düzenleme yapılması ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Dünyada veri işleme faaliyetinin artan etkisi ve Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürütmekte olduğu müzakere süreci de ülkemiz açısından yapılması planlanan düzenlemelerin hız kazanmasını sağlamıştır.
Türkiye yaptığı kanuni düzenlemeler ile kişisel verilerin korunması alanında bir disiplin oluşturmayı hedefleyerek süreci yürütmeye başlamıştır. Türkiye açısından henüz yeni bir kavram olan ve ikincil düzenlemeler ile desteklenmesi gereken veri koruma hukukuna yönelik düzenlemelerin bazı eksikleri barındırmakta olduğu gözlemlenmektedir. Gerek yeni bir disiplin olması gerekse düzenlemelerin barındırdığı eksiklikler akademik olarak bu alanın oldukça ilgi görmeye başlamasına sebep olmuştur. Bu çalışma konuya ilgisi olan herkese bir fikir vermesi ümidi ile yayınlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Veri Koruma Hukukunun Tarihsel Gelişimi
.
AB Veri Koruma Hukukunda Yeni Bir Dönem
.
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
Kitapla İlgili Kategoriler