Kamulaştırmanın Mülkiyet Hakkına Etkisi Seher Tuncel  - Kitap

Kamulaştırmanın Mülkiyet Hakkına Etkisi

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
223
Barkod:
9786257802208
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mülkiyet hakkı, gerek T.C. Anayasasında, gerekse de taraf olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve temel hak ve özgürlüklere ilişkin diğer uluslararası sözleşmelerde koruma altına alınan en önemli haklardan biridir.
Mülkiyet hakkına yapılan müdahalelerden en popüler, güncel ve meşru olanların başında, usulüne uygun olarak gerçekleştirilen kamulaştırma işlemi gelmektedir. Anayasanın, mülkiyet hakkını bir temel hak ve özgürlük olarak güvence almasının yanında, mülkiyet hakkına yapılan en önemli müdahalelerden olan kamulaştırma işlemini de genel çizgileriyle bir temel hak olarak ele alması, kamulaştırmanın ana ilkelerinin, değiştirilmesi zor olan Anayasa ile güvence altına alınmasının ve kanunların da bu ilkelere uygun olarak çıkartılmasının bir sonucudur.
İşte mülkiyet hakkına yapılan en güncel ve popüler müdahale olan kamulaştırma müessesesinin; bu hakka, hangi koşullarda ne boyutta etki edeceğinin tespiti, ancak kamulaştırma kurumunun konuyla bağlantısının ayrıntılı incelemelerle ortaya koyması ile mümkün olabilecektir.
Bu çalışma, kamulaştırma kurumunun mülkiyet hakkına etkisini tespit edebilmek adına, bu işlemi ayrıntılı olarak ve her aşamasıyla işlenmek suretiyle hazırlanmış. Kamulaştırmanın mülkiyet hakkına etkisi farklı açılardan tartışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mülkiyet Hakkı
.
Kamulaştırma
.
Bir İdari İşlem Olarak Kamulaştırmanın Analizi ve Mülkiyet Hakkı Açısından Değerlendirilmesi