Kara Yolunda Konteyner ile Yapılan Yük Taşımasında Kayıp veya Hasardan Doğan Sorumluluk (Türk Hukukunda ve Uluslararası Sözleşmelerde) Yrd. Doç. Dr. Aksoy Yavaş  - Kitap

Kara Yolunda Konteyner ile Yapılan Yük Taşımasında Kayıp veya Hasardan Doğan Sorumluluk

(Türk Hukukunda ve Uluslararası Sözleşmelerde)

1. Baskı, 
Nisan 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
233
Barkod:
9786051523606
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
145,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma girişten sonra üç ana bölümden ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde konteyner ve konteyner ile yük taşınmasına ilişkin temel bilgilere yer verilmiştir. İkinci bölümde, taşıyanın kayıptan veya hasardan doğan sorumluluğunun koşulları, hukuki niteliği ve sorumluluktan kurtulma sebepleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise önce, taşıma hukukundaki sınırlı sorumluluk ilkesi çerçevesinde taşıyanın kayıptan veya hasardan doğan sorumluluğunun kapsamı ile ödenecek tazminatın miktarı ve hangi kalemlerden oluştuğu incelenmiştir.
Çalışmada taşıma ve borçlar hukukundaki sorumluluk kavramı üzerindeki teorilere ağırlık verildiği gibi Yargıtay İçtihatlarına, yabancı doktrin ve mahkeme kararlarına da mümkün olduğunca yer verilmiştir. Bu çalışma ile kara yolunda konteyner ile yük taşınmasına ilişkin herhangi bir açık yasal düzenleme bulunmamasına karşı, çözümler getirilmeye çalışılmıştır.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konteyner ve Konteyner ile Yük Taşınması
.
Taşıyanın Kayıptan veya Hasardan Doğan Sorumluluğunun Koşulları, Niteliği ve Sorumluluktan Kurtulma Sebepleri
.
Taşıyanın Kayıptan veya Hasardan Doğan Sorumluluğunun Kapsamı