SolidWorks 2014 Simulation, Motion, MoldFlow, SolidCAM Sevilay Turgut, Mustafa Turgut  - Kitap

SolidWorks 2014

Simulation, Motion, MoldFlow, SolidCAM

5. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
736
Barkod:
9789750227165
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
650,00
İndirimli (%78):
145,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Gözden geçirilmiş ve SolidWorks 2014’e güncellenmiş 5. baskısını yapan kitabın ilk 4 baskısı; programı kendi kendine öğrenmek isteyenler, makine sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki uygulamacılar ve birçok üniversite veya meslek kurslarında ders kitabı olarak kullanılmıştır.
Kitap SolidWorks’ü merkez alarak, MoldFlow, Simulation, Motion ve SolidCAM’i başlangıçtan ileri seviyeye kadar kitabın ekinde verilen örnek uygulama modellerini içeren CD ile anlatmıştır.
SolidWorks: Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar SolidWorks programını ele almaktadır. Kitapta SolidWorks ile beraber tasarım ve imalat konularında birçok önemli bilgiye de sahip olabilecek ve birçok konunun sonunda adım adım takip edebileceğiniz örneklerle konuları pekiştirebileceksiniz.
MoldFlow: Plastik parçaların tasarım ve imalat sürecinin yönetimi için geliştirilen MoldFlow yazılımı üzerinde detaylı olarak durulmuştur. Ayrıca plastik enjeksiyon prosesi üzerine de detaylı olarak bilgi verilmiştir.
Simulation: SolidWorks Simulation yazılımı parçaların mekanik testlerini dijital ortamda yaparak test maliyetlerinizi minimuma indirebilirsiniz. Bu kitapta bu konu üzerinde detaylı olarak durulmuştur. Konuya aşina olmayanların anlayacağı seviyeden başlayıp ileri seviyeye kadar değinilmiştir.
Motion: Mekanik sistemlerin kinematik davranışlarının test edilmesi için SolidWorks Motion yazılımı anlatılmıştır. 100, 200 parçadan oluşan onlarca hareketli bağlantı içeren sistemlerin elle çözümlenmesi oldukça zordur. Bu bölümde kuvvetleri uygulayıp bağlantıların tepkilerini ölçebilir, hareket yörünge grafikleri ve bunun gibi birçok çıktıyı alabilirsiniz.
SolidCAM: SolidCAM yazılımı ile 2,5 eksen 3 eksen ve yüksek hızlı işleme konularını öğreneceksiniz. Konular anlatılırken CNC ile talaşlı imalat sürecinin bazı püf noktalarına da değinilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kroki Modelleme
.
Katı Modelleme
.
Bağlantı Unsurları
.
Yüzey Modelleme
.
Unsur Algılama
.
Montaj Modelleme
.
Araçlar (Utılıtıes)
.
Tasarım Tabloları ve Konfigürasyonlar
.
Animasyon ve Simülasyon
.
Çelik Konstrüksiyon Tasarımı
.
Plastik Enjeksiyon Kalıp Tasarımı
.
Moldflow ile Plastik Parça Dolum Analizi
.
Teknik Resim
.
Sac Ürün Modelleme
.
Nokta Bulutundan Yüzey Örme
.
Görsel Sunumlar
.
E–Drawing
.
Solidworks Simulation ile Yapısal Statik Analiz
.
Solidworks Motion ile Mekanik Hareket
.
Floxpress ile Akış Analizi
.
Solidcam ile İmalat
.
Solidcam ile Yüksek Hızlı İşleme